VIDEO. Cavernă de 4 metri sub asfalt

Data publicării:
groapa asfalt

„Ne aflăm pe colectorul de pe Bulevardul Corneliu Coposu, în zona afectată. În spatele peretelui avem o cavernă mare. Până sus, la asfalt. Se vede tubul. Cât două tuburi. Patru metri înălţime, aproximativ”, explică unul dintre angajaţii Apa Nova.

Caverna de sub bulevard a fost descoperită la o inspecţie de rutină. Pământul din jurul unui canal colector s-a erodat din cauza infiltraţiilor, iar sub asfalt s-a creat un gol de câţiva metri adâncime.

„Am văzut că unul dintre pereţi era deplasat şi inspectând mai departe am constatat că în zona în care era peretele deplasat, sub asfalt se formase o cavernă cu o formă aproximativ conică”, spune Epsică Chiru, directorul general adjunct al Apa Nova.

Pentru că asfaltul se putea prăbuşi oricând, Apa Nova a decis să închidă o porţiune din bulevard, pentru a consolida terenul.

„După cum ştiţi, am avut o prăbuşire similară pe Ştefan cel Mare, una pe bulevardul Duca.

Ne-am gândit că este mai bine în această perioadă de vară să închidem strada când circulaţia nu este foarte intensă şi să intervenim”, adaugă Epsică Chiru, directorul general adjunct al Apa Nova.

Canalul colector a fost construit în 1924 şi urma să fie reparat peste câteva săptămâni. O a doua inspecţie a arătat însă că tunelul, înalt de un metru şi jumătate şi lat de un metru este fisurat în mai multe locuri.

„Ca să evite orice alt risc de prăbuşire, conducerea Apa Nova a decis că e mai bine să înlocuiască întreg canalul colector, de aici, de la intersecţia cu strada Sfânta Vineri şi până la intersecţia cu Bulevardul Mircea Vodă, pe o distanţă de 170 de metri”, transmite corespondentuil Digi24.

Pentru lucrare va fi adus din Japonia un robot special. Acesta va căptuşi interiorul canalului colector cu un strat de oţel şi plastic. Traficul nu va fi deviat, pentru că vor fi făcute doar două gropi, câte una la fiecare capăt al canalului, iar lucrările se vor face numai în subteran. Societatea estimează că întrega operaţiune va dura câteva săptămâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri