VIDEO. Un primar din Brazilia a transformat o ceartă politică într-o adevărată confruntare de MMA

Data actualizării: Data publicării:
luptă primari MMA
Lupta dintre cei doi a avut loc ca la carte, într-un ring de MMA, cu un arbitru şi public adunat în sală. Foto: Captură Twitter

Primarul unui orășel din nordul Braziliei a dus o simplă ceartă politică cu un fost consilier la un alt nivel. Edilul și-a invitat adversarul în ring pentru o luptă ca la carte, într-un ring de MMA, cu un arbitru şi public adunat în sală.

Totul a început când Simao Peixoto, primarul din Borba, o localitate din statul Amazonas, a fost criticat pentru felul în care a gestionat cel mai mare complex turistic din oraş de către fostul consilier municipal Erineu Da Silva.

Iar atunci când Da Silva l-a ameninţat pe edil cu bătaia, acesta din urmă nu a stat pe gânduri şi l-a provocat la o confruntare de MMA, un sport foarte popular în Brazilia.

O luptă care a avut loc ca la carte, într-un ring de MMA, cu un arbitru şi public adunat în sală, duminică seara.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Videoclipurile cu această confruntare neobişnuită au devenit apoi virale pe reţelele de socializare, iar Brazilia a constatat uluită cât de mult poate escalada polarizarea extremă a ţării.

Imediat ce a intrat în ring, primarul a început să-şi provoace adversarul, trecându-şi degetul arătător pe sub bărbie, mimând un gest de tăiere a gâtului.

La bustul gol şi purtând mănuşi de MMA, cei doi bărbaţi s-au repezit unul asupra celuilalt. Primarul a ajuns la podea de două ori, însă a fost declarat câştigător la puncte după cele trei runde ale meciului. Părând epuizaţi la finalul luptei, cei doi rivali s-au îmbrăţişat, într-un ultim gest de sportivitate.

Un viceprimar a susţinut ulterior într-un videoclip că primarul şi Da Silva erau "prieteni" şi că provocările fostului consilier municipal au fost doar o "lovitură de marketing", scrie AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit mass-media braziliene, primarul a declarat că a acceptat această confruntare pentru a promova sportul în oraşul său. Simao Peixoto s-a asigurat, de asemenea, că spectatorii au adus donaţii de alimente pentru a putea avea acces în sală. Potrivit primăriei, s-au strâns astfel cinci tone de alimente.

Nu a fost însă suficient pentru a reduce la tăcere criticii. Agenţia de supraveghere a sănătăţii din statul Amazonas a solicitat municipalităţii explicaţii pentru că a autorizat acest eveniment în interior cu spectatori care nu au purtat măşti. Primăria a dat asigurări însă că au fost respectate normele impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri