Weekend plin de petreceri ilegale. Sute de persoane au fost amendate de polițiști

Data actualizării: Data publicării:
Mașină de poliție.
Weekend plin de petreceri ilegale. Sute de persoane au fost amendate de polițiști. Foto: Facebook / Poliția Română

În weekend, sute de persoane au încălcat regulile de distanțare și au organizat sau participat la petreceri private, chiar dacă acestea sunt interzise. În plus, nimeni nu purta nici măcar masca de protecție. Mai mult, un bărbat din Dolj a organizat o petrecere pentru fiica lui de numai doi ani, deși în acest weekend el ar fi trebuit să fie în carantină.

Peste 200 de persoane au participat la o petrecere privată într-un club din Brașov. Oamenii stăteau umăr lângă umăr și nimeni nu purta mască de protecție. În plus, polițiștii au aflat că tinerii au plătit o taxă de participare pentru a putea intra la petrecere. Cu toții au fost legitimați și sancționați contravențional. În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că toate activitățile comerciale erau ilegale acolo și au confiscat suma de 7.800 de lei și băuturi alcoolice în valoare de 10 mii de lei.

Bărbat plasat în carantină, la petrecere să-și sărbătorească fiica în vârstă de doi ani

O petrecere privată a avut loc în acest weekend și în localitatea Castranova din județul Dolj.

Elena Alexandru, jurnalist Digi24: În momentul în care polițiștii au descins la petrecerea respectivă au avut surpriza să găsească acolo un tânăr de 24 de ani care ar fi trebuit să fie în carantină la domiciliu. Acesta intrase în contact cu o persoană confirmată cu COVID19. El le-a motivat polițiștilor că plecase de acasă pentru a o sărbători pe fiica lui care tocmai împlinise doi ani. A fost sancționat cu 10.000 lei.

În Olt, angajații unei firme din localitatea Bobicești au organizat o petrecere la sediul firmei.

Un restaurant a refuzat să închidă și a continuat petrecerea. Polițiștii au venit de două ori

Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt IPJ Olt: La fața locului au fost depistate 18 persoane, acestea fiind sacționate contravențional cu suma de 11.000 lei, petrecerea fiind oprită.

În Dej, o altă petrecere privată a ajuns în atenția polițiștilor. Aceștia au descoperit un restaurant care funcționa la o capacitate de 60%, în condițiile în care orașul se află în scenariul galben și ar fi avut voie să primească până la maximum 30% din capacitate. Culmea, nu numai că nu s-a luat nicio măsură, ba din contră, peste două ore când s-au întors polițiștii în control, numărul persoanelor din local crescuse până la 90% din capacitate. Abia atunci au decis polițiștii să închidă localul, iar organizatorul a primit o amendă cumulată de 5.000 de lei.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri