Familia fetei care a fost ucisă pe trecerea de pietoni cere test poligraf pentru polițist. Mașina va fi dusă la RAR pentru expertiză

Data publicării:
Mașină de poliție implicată într-un accident.
Familia fetei care a fost ucisă pe trecerea de pietoni cere test poligraf pentru polițisit.

Ancheta în cazul accidentului mortal provocat de un poliţist, pe o trecere de pietoni din Capitală, a ajuns într-o nouă etapă. Maşina care a lovit-o pe fata de 11 ani va fi analizată de specialişti, iar la expertiză va asista şi agentul care era la volan. Procedura cerută de procurori trebuie să fie gata în termen de două luni și va stabili inclusiv cu ce viteză mergea polițistul.

Ce viteză avea polițistul este una dintre întrebările la care urmează să răspundă expertiza tehnică a mașinii. Mașina urmează să fie ridicată săptămâna viitoare din curtea Brigăzii Rutiere și dusă la Registrul Auto Român unde se vor face mai multe măsurători și teste.

Corina Matlinschi, jurnalist Digi24: Se vor face măsurători care se vor corela cu raportul IML și cu cercetarea la fața locului, astfel se va stabili dinamica accidentului, viteza cu care le-a lovit pe fete pe trecere, dar și dacă putea sau nu să evite această tragedie.

Polițistul o să participe și el la procedură, alături de apărătorul său. La fel și avocatul familiilor celor două victime. Raportul ar trebui să fie gata în cel mult două luni și o să fie probă în dosar.

Agentul este încontinuare cercetat, sub control judiciar, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. A dat deja o declarație în fața anchetatorilor, iar procurorii au început să audieze mai mulți martori care se aflau pe stradă în momentul în care a avut loc accidentul.

Avocatul familiei Raisei, fetița de 11 ani ucisă, a cerut procurorului ca polițistul să treacă printr-un test poligraf pentru a afla exact ce făcea în timpul accidentului. De cealalată parte, familia Mariei, fata care a supraviețuit, le-a transmis anchetatorilor că aceasta ar vrea să dea declarații în dosar acum că starea ei de sănătate este mai bună.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri