Sari la conținut

Fetița de 11 ani din Iași, bolnavă de cancer, nu poate fi supusă nici chimioterapiei. Decizia luată în cazul Biancăi

Bianca, fetița de 11 ani din Iași, bolnavă de cancer, va rămâne în familie și va primi îngrijiri paliative la domiciliu. Reprezentanții Direcției de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi au decis să le permită părinților să o țină acasă, după ce medicii din Timișoara au constat că fetița nu mai poate fi operată, întrucât boala a avansat, iar chimioterapia ar fi prea dură și ineficientă, relatează TVR.

fetita timisoara

Foto: Adevarul.ro

Părinții au refuzat tratamentul în repetate rânduri și nu s-au prezentat de Sărbători la spital, motivând că fetița vrea să petreacă Crăciunul în familie, dar nu au revenit la medic nici ulterior. Ei au refuzat inclusiv operația micuței, întrucât se temeau să nu îi fie furate organele. După intervenția Direcției pentru Protecția Copiilor, fata a ajuns la oncolog, însă medicii spun că forma de cancer de care suferă aceasta este una extrem de agresivă și a progresat foarte mult în ultimele săptămâni.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei pentru Protecţia Copilului Iaşi, părinţii nu pot fi acuzaţi de neglijarea nevoilor copilului. Pentru a le veni în ajutor, atât copila, cât şi părinţii vor primi consiliere psihologică.

De asemenea, fetița va beneficia de îngrijiri medicale paliative la domiciliu, însă medicii sunt rezervați în privința șanselor ei de supraviețuire.