Video Florin Cîțu, de partea sportivei Ana Maria Popescu: „Un comentariu nefericit al domnului ministru Novak”

Data actualizării: Data publicării:
Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu. Foto: INQUAM Photos

Premierul Florin Cîțu vorbit marți seara, la Digi24, despre discursul sportivei Ana Maria Popescu, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de spadă, și despre replica ironică pe care aceasta i-a dat-o ministrului Sportului și Tineretului, Eduard Novak. Cîțu s-a poziționat de partea scrimerei, catalogând comentariul ministrului drept unul „nefericit”.

„A fost un comentariu nefericit al domnului ministru. Până la urmă trebuie să ne bucurăm de fiecare victorie. În același timp trebuie spus foarte clar că finanțarea pentru olimpiadă nu se face anul acesta, ci din timp. Cred că este momentul să ne bucurăm și să ne gândim la următoarea olimpiadă, începând de acum. Să vedem ce putem face să luăm aurul, cât mai multe medalii de aur”, a afirmat Cîțu.

Întrebat dacă este musai ca sportivii să se întoarcă în țară cu medalii de aur, premierul a răspuns: „Asta ar fi trebui să fie obiectivul nostru pentru toate și să încercăm să luam aur la fiecare. După aceea vedem ce se întâmplă, dar ăsta este obiectivul nostru”.

Cîțu o contrazice pe Popescu: Ne bucurăm pentru tot ceea ce fac sportivii noștri

Florin Cîțu nu este de acord, totuși, cu declarația sportivei Ana-Maria Popescu potrivit căreia românii nu știu să prețuiască munca din spatele acestor competiții și se concentrează doar pe medaliile de aur câștigate sau nu de reprezentanții României.

„Nu cred că lucrurile stau așa. Cred că ne-am bucurat pentru moment, pentru argint. Ne-am bucurat și pentru Popovici, tânărul înotător care a ieșit pe locul 4. Ne bucurăm pentru tot ceea ce fac sportivii noștri.

Trebuie să ne aducem aminte că această olimpiadă a venit într-o situație dificilă, de pandemie, condițiile sunt dificile, sunt mai multe lucruri care ar trebui luate în calcul. Eu îi felicit pe toți. Am și spus că participarea lor la această competiție este un semn de normalitate și aveam nevoie de așa ceva în această perioadă”, a continuat Florin Cîțu.

De la ce a pornit polemica dintre Ana Maria Popescu și Eduard Novak

Schimbul de replici a pornit după ce ministrul Eduard Novak a reacționat la o primă declarație a sportivei. Aceasta a spus că speră ca argintul obţinut la Tokyo să fie suficient cât să asigure un „buget de bun simţ pentru scrima românească”.

La scurt timp, Eduard Novak, a declarat: „După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige sau nu câştiga medalia de aur”.

Marți, la sosirea în țară, Ana Maria Popescu i-a cerut ministrului să ia el medalia de aur la Jocurile Olimpice.

„Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care nu am fost în stare să-l iau. Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de cinci milioane, dar nu e problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copiii aceia” a spus Ana Maria Popescu, chiar de față cu Novak.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri