Focul din curtea femeii care a găsit gaze întâmplător a fost stins, puțul a fost acoperit. Proprietara va plăti și amendă, și lucrările

Data publicării:
incendiu in curtea in care au fost gasite gaze
Focul din curtea femeii care a găsit gaze întâmplător a fost stins, puțul a fost acoperit. Proprietara va plăti și amendă, și lucrările. FOTO: Captură Digi24

Femeia din Dolj care a dat de gaze când săpa un puț va trebui să plătească, pe lângă cheltuielile către firma care a izolat locul, și o amendă de 1.000 de lei pentru că a forat fără autorizație.

Punga de gaz a fost izolată. Noaptea trecută, reprezentanții unei firme specializate au reușit să stingă focul și să cimenteze puțul forat.

Vineri, un echipaj de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență supraveghează zona pentru a se asigura că nu vor mai exista scăpări de gaze.

Acum proprietarul va trebui să plătească 30.000 de lei, cheltuielile către firma care a făcut lucrarea, dar și 1.000 de lei, amenda dată de primărie pentru că puțul a fost forat fără autorizaţie.

Femeia a făcut descoperirea sâmbătă, când săpa o fântână. În loc de apă, a dat de o pungă de gaze care s-a aprins. De atunci, până joi seară focul a ars permanent. Stingerea lui nu e o misiunea ușoară.

ANRE a trimis o echipă de specialişti care să oprească focul şi să cimenteze puţul. Autorităţile locale au spus că au apelat la ajutorul unei echipe de specialişti din Mediaş.

Potrivit ANRE, nici proprietariul terenului şi nici firma care s-a ocupat de săpături nu aveau autorizaţie pentru lucrări.

Liviu Vasiloiu, şeful centrului operaţional ISU, declara că s-a luat măsura de deviere a conductei de deversare într-un iaz artificial, creat astfel încât să fie limitat la minimum pericolul de incendiu pentru zonele învecinate.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri