FOTO. Un câine a găsit o femeie care dispăruse de acasă, în județul Argeș

Data actualizării: Data publicării:
caine politist1
Foto: IPJ Argeș

Un câine poliţist de la IPJ Argeş a găsit, vineri, o femeie de 32 de ani care dispăruse de la domiciliu. Dispariția a fost anunțată la 112, iar în urma sesizării peste 35 de poliţişti, jandarmi, membri ai familiei și voluntari, alături de Tod, un câine în vârstă de 6 ani, au demarat, de urgenţă, căutările. 

Potrivit IPJ Argeş, poliţiştii din Câmpulung au fost sesizaţi vineri după-amiază, prin apel la 112, de către o femeie din Ţiţeşti, că nora sa a plecat voluntar de la domiciliu şi nu s-a mai întors.

În urma sesizării, peste 35 de poliţişti, jandarmi, membri ai familiei şi voluntari au demarat, de urgenţă, căutările, având informaţii că în jurul orei 11,00 femeia fusese văzută deplasându-se pe islazul din localitate, către pădure.

"A fost solicitat sprijinul echipajului canin, format din câinele de urmă Tod şi conductorul său, agentul şef Dumitraşcu Dan. În aproximativ 15 minute, datorită aportului pe care l-a avut câinele de urmă, femeia a fost găsită, la aproximativ 300 de metri de locuinţă, într-o zonă cu vegetaţie", precizează sursa citată.

caine1
Foto: IPJ Argeș

"Peste 20 de misiuni încheiate cu succes! Astăzi? Încă una! Eroul? Tod! Un apel 112 anunța că o femeie, de 32 de ani, din județul Argeș, a plecat voluntar de la domiciliu și nu s-a mai întors. Echipa de căutare a fost formată imediat, iar primele cercetări stabileau faptul că femeia fusese văzută ultima dată în zona unei păduri a localității de domiciliu. Și pentru că în astfel de cazuri fiecare minut contează, a fost chemat și Tod, câine de urmă al polițistilor argeșeni!
Împreună cu conductorul lui, colegul nostru, Dan, Tod a luat urma femeii, având nevoie de aproximativ 15 minute pentru a o găsi.
Mulțumim, dragi colegi, pentru o altă misiune dusă la bun sfârșit!", au transmis și reprezentanții Poliției Române pe pagina de Facebook.

Tod, în vârstă de 6 ani, este câine poliţist în cadrul IPJ Argeş din anul 2015, iar în anul 2016 a urmat Cursul de calificare - prelucrare urmă miros uman. În acest an, Tod a participat la aproximativ 20 de misiuni.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri