Video Imagini de la exercițiul militar de amploare de la Smârdan. 600 de militari francezi s-au antrenat cu sute de blindate

Data actualizării: Data publicării:
tanc la exercitiu militar
Imagini de la exercițiul militar de amploare de la Smârdan. 600 de militari francezi s-au antrenat cu sute de blindate. FOTO: Captură Digi24

Exercițiu militar de amploare - 600 de militari francezi s-au antrenat pe Poligonul Smârdan din Galați unde au fost aduse 200 de blindate. Este unul dintre cele mai mari exerciții militare care s-au desfășurat în această perioadă în țara noastră.

Poligonul de la Smârdan a devenit câmp de luptă în această perioadă. Militarii francezi dislocați în România au făcut un antrenament de amploare cu sute de blindate.

"Sunt 600 de militari francezi, cu 200 de blindate, care participă la acest exercițiu. Întreaga operațiune este coordonată din blindatele din spatele meu. Acolo este comandantul care coordonează tot ceea ce se întâmplă pentru că vorbim de militari care au diverse roluri", a relatat corespondentul Digi24.

Înainte de începerea exercițiului, militarii au pus la punct strategia de atac pentru a neutraliza inamicul în două ore.

Coordonator exercițiu militar: "Aici se vor desfășura exerciții militare cu muniție reală. Întotdeauna încercăm să ne antrenăm ca și cum am lupta. Avem o situație tactică. Puteți vedea câmpul de luptă din spatele meu, cu o lungime de 12 km și o lățime de 3-4 km."

Imediat după start, tancurile s-au pus în mișcare și au început să tragă.

Militarii francezi fac parte din grupul de luptă de la Cincu, unde au făcut exerciții încă din luna octombrie a anului trecut.

Comandant militar: "Cu adevărat interesant pentru noi este că am început la sfârșitul lunii octombrie aici, în România. Am fost dislocați în Cincu mai multe săptămâni pentru a ne antrena în interiorul batalionului. Acum este timpul să facem lucrurile diferit, în tabere diferite de exerciții militare."

După aproximativ două ore, misiunea a fost încheiată. La finalul exercițiului, francezii se vor întoarce la Cincu, acolo unde încă de la începerea războiului au fost detașați militari din mai multe țări NATO. Exercițiile vor continua și în perioada următoare.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri