În plină caniculă și cu amenințarea cazurilor noi de Covid, Metrorex anunță că la orele de vârf trenurile întârzie până la 18 minute

Data actualizării: Data publicării:
aglomeratie la metrou
În plină caniculă și cu amenințarea cazurilor noi de Covid, Metrorex anunță că la orele de vârf trenurile întârzie până la 18 minute. FOTO Facebook Aurelia Alexa

Metrorex anunță că trenurile de metrou ajung în stație cu întârziere, timpul de așteptare ajungând pe unele magistrale la 14 sau chiar 18 minute.

Astfel, potrivit unui anunț postat de companie pe site, pe magistrala I, intervalul de urmărire la orele de vârf este minim 12 - 14 minute, pe magistrala II e de 10 minute, pe magistrala III e de 12 - 14 minute, iar pe magistrala IV de 7 - 10 minute.

Pe magistrala V timpul de așteptare este de 9 minute pe relația Eroilor - Romancierilor și de 18 minute pe relația Romancierilor - Valea Ialomiței / Râul Doamnei.

Compania spune că nu poate respecta graficul integral de circulație și își cere scuze călătorilor. Totodată, Metrorex dă asigurări că face tot ceea ce este posibil pentru a limita disconfortul creat.  

Pe rețelele sociale călătorii au postat imagini în care se vede că peroanele sunt super aglomerate, iar călătorii nu pot urca întotdeauna în trenurile care ajung întârziat în stație.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În urmă cu 10 zile, Digi24 anunța că Metrorex a acumulat datorii de peste 170 de milioane de lei la compania care face mentenanța trenurilor, așa că aceasta din urmă a anunțat că suspendă unele servicii. Astfel, compania Alstom anunța că din 11 iulie nu va mai interveni preventiv la jumătate din trenuri și nici nu va mai repara problemele apărute la acestea.

Potrivit unui document obținut de Digi24, mentenanța se va face doar pentru 39 de trenuriÎn flota Metrorex se află 82 de garnituri. În acest context, garniturile fără mentenață nu sunt puse în circulație.

În plus, Alstom anunța că nu va mai curăța trenurile. Activitatea de salubrizare a fost preluată de angajații regiei de stat.

Metrorex spunea că își va plătit datoriile către Alstom la rectificarea bugetară. Deși în pană de bani, șefii Metrorex au decis recent majorarea salariilor angajaților cu 7,5% din august. La sfârșitul lunii iunie, Alstom spunea că valoarea restanțelor acumulate de Metrorex este echivalentă unui an de servicii prestate.

Reprezentanții companiei care asigură mentenanța metroului spun că au încercat pe cale amiabilă să recupereze sumele datorate, iar acum sunt două acțiuni deschise la Tribunalul București.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri