Închisoare cu suspendare pentru ultrașii Petrolului prinși în Grecia cu cuțite la ei. Cum se apără bărbații

Data publicării:
Șapte români au fost arestați în Grecia. Mergeau înarmați cu cuțite la un meci de fotbal
Șapte români, ultrași ai echipei Petrolul Ploiești, au fost arestați în Grecia. Foto: Captură ecran Digi24

Cei șapte cetățeni români, suporteri ai echipei de fotbal Petrolul Ploiești, care au fost reținuți joi în Grecia, și-au aflat pedepsele. Ei au fost condamnați la an de închisoare cu suspendare, au 3 ani interdicție să intre pe teritoriul elen și au primit și amenzi de câte 1.000 de euro, potrivit publicației Kathimerini.

Potrivit postului ERT, românii au făcut recurs.

În apărare lor, bărbații au susținut că au mers în Grecia pentru o vacanță la Salonic și pentru a sărbători nunta unuia dintre ei, programată în septembrie anul viitor.

În ceea ce privește cuțitul găsit de polițiști asupra lor, cei șapte ai spus că îl foloseau pentru „tăierea alimentelor cumpărate în timpul călătoriei”.

Ei au recunoscut că sunt fani Petrolul Ploiești și că mulți suporteri ai echipei prahovene sunt apropiați de fanii altor echipe din Europa.

Potrivit poliției elene, în duba cu care se deplasau românii „au fost descoperite două cuțite, un briceag și 23 de spray-uri cu vopsea”.

Poliția a precizat că români mergeau la Pireu, la meciul Olympiakos – Gent, din Liga Europa, pentru a susține echipa belgiană, cu care sunt înfrățiți.

Vineri, Ministerul Afacerilor Externe a transmis că la nivelul oficiului consular a fost recepţionată o solicitare de asistenţă consulară din partea unuia dintre cei şapte cetăţeni români implicaţi, iar reprezentantul Consulatului General la Salonic a pus la dispoziţie o listă de avocaţi vorbitori de limba română.

Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autorităţile locale şi cu cetăţenii români şi va fi pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, a indicat Ministerul de Externe.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri