Incident grav la o grădiniţă privată din Constanţa: Copii bruscați de educatoare

Data actualizării: Data publicării:
cresa

Incident grav la o grădiniţă privată din Constanţa. O fetiţă de aproape doi ani a fost bruscat de către educatoarea care trebuia să aibă grijă de copilă. Totul s-a întâmplat când cei mici se odihneau la prânz. Mama fetiţei spune că educatoarea a vrut să o imobilizeze pe micuţă cu picioarele. Iar la doar câteva minute, o a doua fetiţă a fost agresată. Cei din conducerea grădiniţei private neagă toate acuzaţiile.

Clipe de groază pentru mama unei fetiţe de aproape doi ani din Constanţa. Femeia şi-a văzut copila bruscată chiar de educatoarea care, teoretic, ar trebui să aibă grijă de ea. Iar la câteva minute distanţă, aceeaşi educatoare ia de umeri un alt copil şi îl trânteşte în pat. Incidentele au fost suprinse pe camerele de supraveghere.

Andreea Burnescu, mama fetiţei bruscate: Fata, la un moment dat se zbătea, şi i-a pus telefonul în faţă, din ce am văzut în filmare şi apoi iar s-a aşezat pe fetiţă.

Părinţii spun că, din cauza incidentului, copilul a rămas traumatizat.

Andreea Burnescu, mama fetiţei bruscate: Când se apropia perioada de somn atunci începea să plângă foarte tare. Mai plângea şi înainte puţin, ce-i drept, ca orice copil probabil, dar nu aşa, foarte tare şi nu vrea să doarmă.

Mihaela Rus, psiholog: Este posibil de acum să refuze sa meargă într-o altă instituţie educaţională, vorbesc de creșă, pentru că vârsta este destul de mică, 1 an și cinci luni, sau probleme de adaptare la creşă sau grădiniţă.

Conducerea grădiniţei private neagă acuzaţiile.

-Vi se pare că fetiţa a fost agresată aşa cum susţine mama?

Luminiţa Puflene, director grădiniţă privată: Nu, mi se pare doar că doamna face mişcări extrem de rapide pentru că aşa se întâmplă când lucrezi cu copii. Nu poţi să stai să aştepţi până doarme unul, până doarme celălalt.

Chiar şi aşa, va fi constituită o comisie de disciplină.

Luminiţa Puflene, director grădiniţă privată: Dacă doamna a greşit, categoric va fi sancţionată şi mă conformez cu tot ceea ce înseamnă lege şi disciplină.

Între timp, părinţii au depus plângere la poliţie.

Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa: Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Constanţa efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de loviri şi alte violenţe în care ar fi fost implicat un copil de la o grădiniţă situată pe raza municipiului Constanţa.

Nu este primul caz de acest gen din Constanţa. În urmă cu patru ani, mai mulţi copii au fost agresaţi de către educatoare şi îngrijitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri