Jens Stoltenberg: Finlanda va deveni marți cel de-al 31-lea membru al NATO

Data publicării:
Jens Stoltenberg cu mâinile împreunate la pupitrul NATO
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. Foto: Profimedia Images

Finlanda va deveni marţi cel de-al 31-lea stat membru al NATO şi steagul finlandez va fi ridicat pentru prima dată la sediul organizaţiei, a anunţat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit Agerpres.

„Este o săptămână istorică. Mâine (marţi - n.r.) vom primi Finlanda în NATO, care va deveni cel de-al 31-lea membru al NATO. Vom ridica steagul Finlandei pentru prima dată aici, la sediul NATO”, a declarat Stoltenberg în cadrul conferinţei de presă premergătoare reuniunii miniştrilor de externe ai organizaţiei de marţi şi miercuri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

El a precizat că arborarea steagului Finlandei la sediul NATO din Bruxelles va avea loc marţi, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la ora 15.00. „Toţi suntem de acord că aderarea Suediei trebuie să aibă loc rapid”, a spus Stoltenberg, referindu-se la cealaltă ţară nordică care a făcut cerere de aderare, dar aceasta nu a fost ratificată de două state membre, Turcia şi Ungaria.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri