Video&Foto 14 kg de heroină și cocaină, introduse în țară în compartimentul secret al unei mașini. Unde au ascuns traficanții drogurile

Data publicării:
droguri impachetate confiscate de DIICOT
Drogurile, 10 kg de heroină și 4 kg de cocaină, erau ascunse într-un compartiment secret al mașinii. Sursă foto: DIIOCT

Procurorii DIICOT au reținut trei traficanți de droguri care au introdus în țară 14 kilograme de heroină și cocaină ascunse în bordul mașinii. Valoarea drogurilor confiscate se apropie de 900.000 de euro, potrivit procurorilor.

Cei trei traficanți - un cetățean albanez, un cetățean muntenegrean și un cetățean român - au fost reținuți duminică și sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare, anunță DIICOT într-un comunicat remis luni.

Potrivit procurorilor, în intervalul mai - octombrie 2023, „inculpații constituiți într-un grup infracțional organizat, coordonat de către inculpatul de origine albaneză (recidivist, trimis în judecată pentru infracțiuni similare), au organizat activități de procurare, disimulare, transport, introducere și comercializare pe teritoriul României a unor cantități de droguri de mare risc, de ordinul kilogramelor (cocaină și heroină), utilizând un autoturism destinat acestei activități, care avea un compartiment special amenajat ascunderea drogurilor.

Liderul grupului a procurat drogurile de mare risc din afara țării, cantitatea fiind disimulată în interiorul autoturismului, cu care, la 27.10.2023, a pătruns în România inculpata de origine muntenegreană. Drogurile urmau să fie preluate, în scopul comercializării, de către inculpatul cetățean român, care deplasându-se cu un scuter, a realizat și escortarea autoturismului.

Astfel, la data de 28.10.2023, inculpații au fost prinși în flagrant, după ce au introdus în România, în scopul comercializării, cantitățile de peste 4 kilograme de cocaină și aproximativ 10 kilograme heroină, droguri de mare risc, cu o valoare de piață de peste 880.000 euro”, se arată în comunicatul DIICOT.

Drogurile, 10 kg de heroină și 4 kg de cocaină, erau ascunse într-un compartiment secret al mașinii. Sursă foto: DIIOCT
Drogurile, 10 kg de heroină și 4 kg de cocaină, erau ascunse într-un compartiment secret al mașinii. Sursă foto: DIIOCT

Tribunalul București a dispus duminică arestarea preventivă a celor 3 inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

Procurorii DIICOT au fost ajutați de polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Poliției Române, cu sprijinul Direcției de Asigurare Logistică Integrată a Ministerului Afacerilor Interne, al polițiștilor Institutului Național de Criminalistică - Poliția Română, al echipajelor canine din cadrul Autorității Vamale Române și al jandarmilor din cadrul Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri