Actele pentru dosarul „10 august” rămân secrete. Cum motivează Carmen Dan refuzul de a pune documentele la dispoziția procurorilor

Data publicării:
carmen dan

Documentul referitor la organizarea acţiunii jandarmilor pentru mitingul din 10 august rămâne secret. Actul a fost cerut de procurorii care investighează violenţele din Piaţa Victoriei. Însă ministrul de Interne spune că o comisie a stabilit că acesta conţine informaţii ce nu pot făcute publice. În schimb, Carmen Dan se oferă să meargă la audieri, dacă procurorii o vor chema.

Carmen Dan, ministrul de Interne: Nu ministrul dispune clasificarea. Am respectat întru totul prevederile HG atunci când s-a solicitat la minister, mă refer la documentele care s-au solicitat de la nivelul aparatului central al MAI şi au fost cerute opt documente. A fost o comisie care a analizat şi a propus declasificare totală sau partială. Ar fi un abuz din partea ministrului să nu respecte deciziile comisiei. MAI a făcut tot ce a trebuit pentru a ajuta ancheta, nu pentru a o bloca. Sunt la dispoziția organelor de cercetare penală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri