Adrian Ştef, finul lui Ovidiu Silaghi, a fost audiat la DNA

Data publicării:
stef

(adrianstef.ro)

La ieşirea din sediul DNA, Adrian Ştef şi-a susţinut nevinovăţia şi a respins acuzaţiile că ar fi avut beneficii electorale în urma introducerii unor curse aeriene.

De altfel, el a spus că chemarea sa la DNA nu are legătură cu dosarul lui Ovidiu Silaghi, ci cu cel privind referendumul.

(Declaraţiile lui Adrian Ştef, la ieşirea din sediul DNA)

Numele lui Adrian Ştef este menţionat în dosarul lui Ovidiu Silaghi, pentru care procurorii au demarat procedurile pentru urmărirea penală.

Ovidiu Silaghi l-ar fi ajutat anul trecut pe finul său, pe atunci candidat la sefia Consiliului Judeţean, să aducă curse Tarom şi Blue Air pe aeroportul din Satu Mare.

Potrivit unor interceptări existente la dosar, Ovidiu Silaghi i-ar fi cerut şi unele favoruri lui Nelu Iordache, care deţinea compania Blue Air, în sensul de a fi introduse ulterior zboruri care să lege aeroportul din Satu Mare de alte destinaţii din Europa. Ulterior, pe ruta curselor din Bacău spre Italia au fost introdusă escala la Satu Mare. Aici, numărul pasagerilor care urcau era de maximum zece persoane.

Escalele lungeau durata zborurilor şi creşteau cheltuielile de transport.

Noile rute ar fi urmat să îl ajute în campania electorală pe Adrian Ştef, finul lui Ovidiu Silaghi.

Acesta le-ar fi promis alegătorilor, în timpul campaniei electorale, că va lega Satu Mare de destinaţii din Europa.

„Mi-a spus atunci că acest lucru îi este necesar pentru că finul lui candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare. Din câte îmi amintesc, ulterior a şi obţinut această funcţie”, se arată în referatul DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri