Sari la conținut

Adriean Videanu a scăpat definitiv de controlul judiciar

Foto: Mediafax

Aceeaşi decizie fusese dată şi de completul anterior, iar anchetatorii au depus târziu contestaţia. Adriean Videanu ceruse în mod repetat să fie lăsat să părăsească România pentru a parafa afaceri în Orientul Mijlociu.

Adriean Videanu este acuzat în dosarul „Bica 2” de complicitate la abuz în serviciu după ce mai multe acţiuni i-au fost deblocate de DIICOT în dosarul gazelor ieftine instrumentat de procurori.

Dosarul ANRP, cunoscut și ca dosarul „Bica 2”, a fost trimis de DNA în instanță pe data de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stând în arest preventiv în perioada 31 ianuarie — 6 februarie.

Adriean Videanu, liber să meargă la târgul cu marmură

Dorin Cocoș este acuzat de trafic de influență (două fapte) și dare de mită, iar fiul acestuia, Alin Cocoș, de complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită.

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru luare de mită (două fapte), abuz în serviciu (două fapte) și favorizarea făptuitorului (două fapte), iar Ionuț Florentin Mihăilescu este acuzat de complicitate la luare de mită.

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuț Mihăilescu și în cote părți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați în Snagov, județul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat și de reprezentantă a Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală.

Pe aceeași temă