Al patrulea hoț în „Jaful secolului” a fost prins

Data publicării:
tablou rotterdam 2-2

Tânărul a fost prins în baza unui mandat de arestare prin Interpol, pus în executare de polițiștii britanici.

Adrian Procop, care era dat de urmărire de la data furtului, este originar din aceeași localitate ca ceilalți trei inculpați în dosar.

Cel acuzat că ar fi participat la organizarea și derularea furtului și surprins de camerele de luat vederi ar urma să fie cercetat și audiat de către polițiștii români.

„La data de 5 decembrie 2013, pe teritoriul Marii Britanii, a fost depistat şi arestat inculpatul P.A., unul dintre suspecţii cercetaţi de către D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală în cazul furtului de tablouri de mare valoare de la un muzeu din Rotterdam, Olanda.

Prin rechizitoriul din data de 15 iulie 2013, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată, în lipsă, a acestui inculpat, acesta fiind suspectat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.

Inculpatul P. A. era urmărit internaţional în baza unui mandat european de arestare, emis de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, la solicitarea procurorilor D.I.I.C.OT.

Informaţia a fost transmisă de către autorităţile britanice Biroului Naţional Interpol din cadrul C.C.P.I. - I.G.P.R”, a anunțat DIICOT.

Condamnări în dosar

La sfârșitul lunii trecute, doi dintre suspecții în dosarul furtului de tablouri din Olanda au fost condamnați la șase ani și opt luni de închisoare.

Radu Dogaru și Eugen Darie au fost condamnați la șase ani de închisoare, la care se adaugă opt luni, însă decizia nu este definitivă. Aceștia sunt cercetați pentru creare de grup infracțional și furt cu consecințe deosebit de grave în dosarul tablourilor. Cei doi nu au vrut să colaboreze cu anchetatorii.

În 15 octombrie 2012, în Muzeul Kunsthal din Rotterdam, doi bărbaţi cu feţele acoperite dădeau cea mai mare spargere din istorie. În acea noapte au dispărut şapte picturi semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud.

Tablourile sunt asigurate, dar pe o sumă mult mai mică decât valoarea lor de piaţă, respectiv pe 18 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri