Analizele confirmă: Droguri vândute într-un magazin al Fiscului

Data actualizării: Data publicării:
droguri anaf

Magazinul Fiscului din Târgu Jiu nu vindea doar etnobotanice, ci droguri de risc şi de mare risc pe post de îngrăşământ de flori. Asta au arătat rezultatele de la un laborator specializat al DIICOT.

În urma rezultatelor analizelor a fost deschis un dosar penal in rem pentru trafic de droguri. Nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare până în acest moment.

Procurorii DIICOT au ridicat luna trecută aproape 1.000 de plicuri cu substanțe, comercializate de magazinul ANAF. În urma textelor a rezultat că mai mult de jumătate din acele plicuri conțineau droguri de risc și droguri de mare risc, iar restul – etnobotanice.

Procurorii de la DIICOT au ajuns la magazinul ANAF după ce în presă au apărut relatări despre plicurile scoase la vânzare de Fisc, care ar conține substanțe psihoactive.

Potrivit reprezentanților ANAF, pliculeţele au fost confiscate şi scoase la vânzare în 2011, când legea era mai permisivă, iar substanțele nu au fost catalogate ca stupefiante.

Cei care vor fi găsiţi vinovaţi pentru punerea în vânzare a etnobotanicelor ar putea sta în spatele gratiilor chiar şi 15 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri