Ancheta Colectiv. DNA face verificări la Prefectura Capitalei

Data publicării:
dosare birocratie

În motivarea judecătorilor privind cererea de arestare a lui Cristian Popescu Piedone se arată că acesta ar fi declarat în instanță că se consideră nevinovat deoarece a semnat formal actele pentru clubul Colectiv, fără să știe despre ce este vorba.

Pe de altă parte, ancheta se extinde și la prefectură. Procurorii DNA vor să știe dacă Prefectul Capitalei a controlat și contrasemnat avizele primăriei sectorului 4 pentru clubul Colectiv.

DNA a solicitat lămuriri din partea prefecturii cu privire la controalele de legalitate pe care ar fi trebuit să le facă la Consiliul Local al Sectorului 4 în legătură cu o hotărâre de Consiliu Local emisă în cursul anului 2012, în baza căreia fostul primar Cristian Popescu Piedone a semnat acordul de funcționare pentru clubul Colectiv. Din datele strânse până acum de anchetatori, acordul de funcționare eliberat în baza acelei hotărâri, care făcea vorbire despre o declarație pe propria răspundere cu privire la îndeplinirea condițiilor, numărul de locuri și destinația spațiului era suficientă în vederea eliberării autorizației. Numai că, spun cei de la DNA, hotărârea de Consiliu Local nu respecta alte norme legislative în vigoare, cu putere juridică mai mare decât o hotărâre de Consiliu Local și, în mod normal, Prefectura ar fi trebuit să verifice și, eventual, să conteste în justiție respectivele hotărâri de Consiliu Local, dacă ar fi constatat că acestea nu respectă legislația în vigoare.

Verificările procurorilor au loc în condițiile în care doi angajați ai ISU București-Ilfov au fost reținuți în acest dosar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri