Cel de-al doilea evadat de la Curtea de Apel Iaşi, prins când încerca să iasă din ţară

Data publicării:
politie

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, bărbatul încerca să iasă ilegal din România şi, în momentul reţinerii, s-a legitimat cu un document aparţinând altei persoane.

Evadatul a încercat să evite efectuarea formalităţilor de frontieră şi a prezentat un permis de rezidenţă portughez, eliberat pe numele unui cetăţean din Republica Moldova.

„În urma cercetărilor, s-a constat că bărbatul este cetăţeanul din R. Moldova, Ion T. , în vârstă de 39 ani, care figura în bazele de date ca fiind urmărit general, începând cu data de 16.03.2015, de către I.P.J. Iaşi, deoarece evadase în timp ce se afla, sub escortă, în incinta Curţii de Apel Iaşi. Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză, aceasta fiind cercetată pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Totodată, persoana în cauză va fi predată unui echipaj din cadrul I.P.J. Bihor în vederea punerii în executare a mandatului de arestare”, se mai arată în comunicatul de presă.

Imagini cu evadarea celor doi bărbaţi arestaţi preventiv de la Curtea de Apel Iaşi

Doi bărbaţi au evadat la începutul săptămânii trecute din sediul Curţii de Apel Iaşi, profitând de neatenţia poliţiştilor. Unul dintre fugari a fost prins la 20 de ore de la evadare.

Cei doi au mandate de arestare internaţională şi erau aduşi cu propunere de predare către autorităţile judiciare din ţările în care au comis infracţiunile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri