Cerere de revocare a șefei DNA. Prima reacție a Ambasadei SUA

Data publicării:
klemm

Prima reacţie a Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti cu privire la cererea ministrului Justiţiei de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funtea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a venit sâmbătă, de la ambasadorul Hans Klemm, care spune că are „încredere deplină în DNA şi în conducerea sa”.

Diplomatul american a mai spus că buna colaborare dintre procurorii români şi cei străini se vede în rezultatele bune obţinute până acum, înclusiv în ceea ce priveşte combaterea corupţiei.

„Noi avem o încredere deplină în, de exemplu, Direcția Națională Anticorupție și în conducerea sa. Facem multe lucruri în cadrul Parteneriatului nostru strategic, iar o zonă specifică în care desfășurăm o activitate foarte bună este în domeniul autorităților pentru aplicarea legilor. Procurorii români și americani și agențiile pentru aplicarea legilor în general s-au bucurat de o colaborare foarte, foarte bună. Și acest lucru ne permite ca împreună să combatem terorismul, să combatem infracțiunile din domeniul cibernetic, să combatem traficul de persoane, să combatem crima organizată și să combatem corupția. Am putut să facem acest lucru doar datorită unui foarte bun leadership care există în instituțiile românești pentru aplicarea legilor și în rândul procurorilor români”, a punctat șeful misiunii diplomatice americane din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri