Cetățean sirian prins când încerca să intre ilegal în România

Data actualizării: Data publicării:
politia de frontiera_fb pf

Polițiștii de frontieră au susprins într-o benzinărie din Giurgiu un cetățean sirian care încerca să intre ilegal în țară, pe jos, ajutat de două călăuze, scrie Agerpres.ro.

refugiati afgani granita austria germania - 16 oct 2015 - GettyImages-485902678

„Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au observat în noaptea de joi spre vineri o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos, pe lângă camioanele ce staționau pe sensul de intrare în România, încercând astfel să se sustragă de la controlul de frontieră. Bărbatul a fost reținut și condus la sediul instituției pentru cercetări, ocazie cu care s-a stabilit că este cetățeanul sirian Halil W., în vârstă de 19 ani”, se arată în comunicatul de presă.

Polițiștii de frontieră au dat curs unor verificări mai amănunțite și au reușit să afle identitatea călăuzelor care l-au ajutat pe suspect să intre în țară.

„Într-o benzinărie, un cetățean român de origine siriană și un cetățean sirian cu rezidență în România, Ahman H. și Mustafa K, în vârstă de 31, respectiv 28 de ani, care au intrat legal în țară prin PTF Giurgiu”, au declarat reprezentanții forțelor de ordine.

În urma cercetărilor, aceștia au declarat că l-au luat la ocazie pe Halil W. de pe teritoriul Bulgariei și l-au transportat până în apropierea punctului de frontieră.

Călăuzele au fost acuzate și urmează să fie cercetate pentru complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Sirianul care a încercat să se sustragă de la controlul de frontieră a fost predat, conform protocolului româno-bulgar, Poliției de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri