Cioabă, sub control judiciar. Gestul făcut din dragoste pentru Sighișoara

Data publicării:
sighisoara cioaba2

Autoproclamatul rege al romilor, Dorin Cioabă, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile şi are interdicţia de a părăsi localitatea şi ţara. El este învinuit într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în care 32 de persoane au fost audiate de poliţiştii din Mehedinţi. Avocaţii lui Cioabă spun că totul a pornit de la un denunţ.

„Am fost invitat ca soţul soţiei, să o ajut pe ea, după aceea, pe drum mi s-a spus că sunt martor, când am ajuns la intrare în Turnu Severin am fost suspect şi la poliţie am fost inculpat. Soţia este administrator şi pentru că îmi iubesc soţia şi n-am vrut să treacă ea prin toate lucrurile acestea am luat totul asupra mea. (Reporter: Adică aţi recunoscut?) Nu. Am recunoscut că eu am administrat societatea şi răspund de eventualele probleme dacă sunt”, a explicat Dorin Cioabă.

El a reuşit să-i convingă pe procurori că poate fi cercetat în libertate, sub control judiciar. Nu va avea însă voie să plece din ţară. Avocatul, dar şi rudele autoproclamatului rege al romilor susţin că acuzaţiile s-ar baza pe un denunţ făcut de o persoană din închisoare.

„Suntem în măsură să ne dovedim nevinovăţia. E vorba de un denunţ care nu se confirmă şi vom dovedi acest lucru. Avem dovezile”, a declarat Viorel Toartă, avocatul lui Dorin Cioabă.

„De la băieţii ăştia care sunt cercetaţi din Strehaia am luat marfă de la ei cu acte în regulă. Noi de unde să ştim ce au făcut copiii ăştia, băieţii ăştia?”, a declarat soția lui Dorin Cioabă, Sighișoara Cioabă.

Alte șase persoane, suspectate în acelaşi dosar în care prejudiciul adus statului e estimat la 5 milioane de euro, au fost puse sub control judiciar de procurori.

Miercuri, poliţiştii din Mehedinţi au făcut 28 de descinderi în opt judeţe şi în Bucureşti.

În urma percheziţiilor au ridicat aproape 250 de mii de euro şi au pus sechestru pe două automobile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri