Sari la conținut

Daniel Horodniceanu: DIICOT nu a fost solicitată în investigaţia SRI privind cartelele prepaid folosite în acţiuni teroriste

Nu am cunoştinţă despre declaraţia dată de SRI şi DIICOT, în acest moment, nu are investigaţia. Dacă ar avea-o, nu am putea comunica pentru că s-ar desfăşura sub auspiciile informaţiilor clasificate”, a declarat, joi, procurorul-şef Daniel Horodniceanu, la o dezbatere privind legalitatea interceptărilor organizată la Palatul Parlamentului.

Şeful DIICOT a spus, potrivit News.ro, că există unele informaţii despre activităţi care au legătură cu operaţiunile teroriste, însă nu s-au conturat sub forma unor dosare penale până în acest moment.

Daniel Horodniceanu a precizat că DIICOT lucrează la crearea unei structuri specializate strict pe investigarea terorismului, însă întâmpină dificultăţi deoarece această structură trebuie să aibă o poliţie judiciară care să asigure investigaţiile în aceste dosare.

„În ceea ce priveşte infracţiunile de siguranţă naţională şi terorism, SRI poate acorda suport organelor abilitate, adică DIICOT. Ministerul Afacerilor Interne nu are, în acest moment, un serviciu dedicat pentru combaterea infracţiunilor de siguranţă naţională şi terorism”, a adăugat Horodniceanu.

Serviciul Român de Informaţii a deschis o anchetă privind folosirea cartelelor prepaid cu numere de România în atentatele recente.

Citiți și

Eduard Hellvig: Volumul de prelucrare a datelor din capacităţile tehnice era de trei ori mai mare decât nivelul optim. Acum se normalizează

Comisia de control a SRI cere o nouă legislație privind securitatea cibernetică și cartelele prepaid

Klaus Iohannis: Cetăţenii aşteaptă două lucruri de la SRI: să fie în siguranţă şi să le fie respectate drepturile

Milioane de cartele prepaid cumpărate din România ar fi ajuns în Orientul Mijlociu