DNA: PDL, beneficiar a o parte din banii din dosarul „Microsoft”

Data publicării:
Microsoft - Guliver GettyImages

UPDATE 18.50 Fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, a declarat că PDL a fost finanțat din fonduri ilegale. „I-am dat 30.000 de euro lui Vasile Blaga pentru candidatura la Primărie. 400.000 de euro cash au mers la Roberta Anastase în 2009”, a declarat Gabriel Sandu. 


Elena Udrea se află de două ore la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă cererea procurorilor DNA de arestare preventivă în dosarul „Microsoft”, însă procesul încă nu a început.

Între timp apar informații din dosar. În referatul de arestare preventivă, procurorii spun că Elena Udrea a primit o mită de 9 milioane de euro și că acești bani ar fi venit prin intermediul lui Dorin Cocoș.

Dorin Cocoș i-ar fi cerut sprijin Elenei Udrea astfel încât o hotărâre de guvern promovată de fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu să treacă prin Executiv. Mai mult decât atât, se arată în documentul procurorilor că acea HG a trecut de Guvernul României cu susținerea Elenei Udrea și a premierului Emil Boc.

Se redă în referat și circuitul sumei de bani: 9 milioane de euro ar fi cerut Dorin Cocoș pentru a face acele presiuni prin intermediul Elenei Udrea, la adresa lui Gabriel Sandu.

De altfel, sursa acestor informații ar putea fi chiar Gabriel Sandu. O parte din acești bani – 2,7 milioane de euro – ar fi ajuns la fostul ministru. O altă parte ar fi fost folosită în beneficiul PDL pentru promovare electorală, susțin procurorii.

În referat nu se mai menționează alte nume de politicieni. Se spune că Dorin Cocoș nu avea cunoștințe în Guvern și că el singur nu avea cum să facă trafic de influență în Dosarul „Microsoft”.

O altă acuzație de trafic de influență la adresa Elenei Udrea se referă la suma de 3 milioane de euro cerută prin intermediul fostului soț, Dorin Cocoș, de un om de afaceri care avea în implementare proiectul e-România. Procurorii notează că această sumă s-a dat prin intermediari, iar o parte din bani au ajuns în conturi deschise în Dubai pe numele lui Dorin Cocoș.

Știre în curs de actualizare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri