Dosar penal: Agresorii polițiștilor din Vâlcea, cercetați pentru trei infracțiuni

Data actualizării: Data publicării:
agresor-politisti-valcea

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a anunțat miercuri deschiderea unui dosar penal în legătură cu agresiunea celor doi polițiști aflați într-o misiune de urmărire a unei autoutilitare care nu a oprit la semnalele agenților, apoi șoferul împreună cu mai multe rude i-au bătut și chiar amenințat.

Agresorii celor doi polițiști vâlceni vor fi cercetați pentru ultraj, lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În noaptea de 19/20 noiembrie 2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, în aceeaşi noapte, în jurul orelor 01:00, doi agenţi de poliţie, din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Prundeni, aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza com. Prundeni, jud. Vâlcea, au fost agresaţi fizic, ameninţaţi, deposedaţi de armele din dotare şi le-a fost restricţionată libertatea de mişcare de către două persoane, până la intervenţia unui alt echipaj de poliţie, din cadrul Poliţiei mun. Drăgăşani”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Procurorii menționează că în cauză s-a dispus de către procurori începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ultraj, lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost identificate pe raza mun. Slatina, judeţul Olt, fiind conduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani pentru efectuarea actelor de urmărire penală. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, iar pe măsura derulării acestora vom informa opinia publică”, menționează sursa citată.

Citește și Sindicaliști: Cei doi polițiști din Vâlcea, amenințați cu pistolul la tâmplă. Un agresor a apăsat trăgaciul

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri