Dosarul lui Vasile Blaga, mutat de la instanţa supremă la Tribunalul Bucureşti

Data publicării:
160916_vasile_blaga_PH_020_INQUAM_Octav_Ganea

Instanţa supremă a decis, marţi, ca dosarul în care Vasile Blaga este acuzat de trafic de influenţă legat de finanţarea ilegală a fostului PDL să fie mutat la Tribunalul Bucureşti, instanţa competentă să judece cauza după ce Blaga nu mai este parlamentar.

160916_vasile_blaga_PH_020_INQUAM_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM - Octav Ganea

 

"Scoate cauza de pe rol şi dispune trimiterea acesteia la judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti, spre competentă soluţionare”, potrivit deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde dosarul a fost analizat în procedură de cameră preliminară, de la sfârşitul lunii noiembrie 2016.

Decizia instanţei supreme este definitivă, dosarul în care Vasile Blaga este acuzat de trafic de influenţă, faptă pe care ar fi comis-o în 2011-2012, când era secretar general al PDL şi senator, urmând să primească un nou termen la Tribunalul Bucureşti, care va continua procedurile în această cauză.

În 28 noiembrie 2016, procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată pe Vasile Blaga pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit în patru rânduri, printr-un interpus, 200.000 de euro şi 500.000 de euro de la fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan.

Vasile Blaga este sub control judiciar din 28 septembrie 2016, când procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti au început urmărirea penală în cazul său. Măsura preventivă a fost menţinută de instanţa supremă când a început să analizeze dosarul în cameră preliminară.

Blaga a demisionat din funcţia de copreşedinte al PNL imediat ce procurorii DNA Ploieşti au început urmărirea penală în cazul său.

Procurorii DNA Ploieşti arată, în rechizitoriu, că banii ajunşi la PDL în urma înţelegerilor între Blaga, Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă erau scoşi prin intermediul unor firme de tip „fantomă” ai căror administratori, martori în dosar, primeau comisioane cu valori cuprinse între 200 şi 1.500 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri