Elena Udrea, din nou la instanță. A cerut ca ședința să fie secretă pe motiv că va povesti detalii intime

Data actualizării: Data publicării:
elena udrea face delcaratii la curtea de apel bucuresti
Elena Udrea spune că nu intenționează să plece din țară. FOTO: Captura Digi24

Fostul ministru Elena Udrea a fost prezentă joi în fața judecătorilor. DNA insistă să o oblige să rămână în țară până când dosarul în care a primit o condamnare în primă instanță la opt ani de închisoare se tranșează definitiv.

ACTUALIZARE ora 15:50 Judecătorii au respins contestația făcută de DNA, prin care procurorii intenționau să blocheze o eventuală plecare a Elenei Udrea din țară. 


Știrea inițială

Principalul argument al procurorilor este că Elena Udrea a mai fugit de executarea unei sentințe definitive, chiar dacă a fost între timp anulată.

Fostul ministru se apără și spune că nici vorbă de așa ceva.

Ședința de judecată de joi va fi secretă, se va desfășura fără participarea publicului, după ce Elena Udrea a cerut acest lucru. Avocatul ei a transmis că ea va expune aspecte intime din viața personală legate de probleme de sănătate care necesită tratament în străinătate.

Joi, la instanța supremă se analizează contestația procurorilor DNA față de decizia prin care în 5 martie, judecătorii Curții de Apel București i-au permis Elenei Udrea să poată pleca din țară. Procurorii au cerut judecătorilor să impună măsura controlului judiciar față de aceasta.

În 2 martie, Elena Udrea a fost condamnată la opt ani de închisoare cu executare pentru infracțiunile pentru care a fost trimisă în judecată de DNA în legătură cu dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri