Fonduri pentru voturi. Mircea Moloț, președintele CJ Hunedoara, și alte cinci persoane au fost reținute

Data publicării:
retinut

Procurorii DNA au informaţii că Mircea Moloţ i-ar fi dat 50.000 de lei, în timpul campaniei electorale, primarului din comuna Turdaş. Suma era destinată lucrărilor la sistemul de canalizare şi edilul o cererea de mai bine de doi ani. Condiţia ca să primească banii ar fi fost să-i convingă pe oamenii din comună să-l voteze pe Klaus Iohannis.

„Din buget, e o sumă mică, 50.000 de lei. Deci dacă e să mă refer direct la investiție, investiția este în jur de 80.000 de euro, deci 50.000 de lei din 80.000 de euro, înseamnă un 20...10 la sută”, spune Remi Bocșeri, primar.

Nu doar suma stârneşte controverse, ci şi legăturile politice dintre cei doi. Mircea Moloț face parte din Partidul Național Liberal, în timp ce primarul din comuna Turdaș, cel care a primit banii în campania electorală, este din Partidul Socoal Democrat.

„Se marșează foarte mult pe povestea asta, că dacă ăla-i de la PNL, dacă-i de la... că se dau bani... Nu știu, prin alte părți nu știu cum o fi, dar aici chiar nu s-a mers...”, spune primarul din comună.

Acuzaţia este chiar hilară în condiţiile în care acuzaţia pe care o ştiţi şi dvs este că s-ar fi acordat unei comune în care primarul e PSD-ist şi în egală măsură la aceeaşi sedinţă care n-a decis-o domnul Moloţ, a decis-o întreg Consiliul Judeţean, s-au acordat bani pentru vreo 40 de comune”, declară Radu Chiriţă avocatul lui Mircea Ioan Moloţ.

De asemenea, procurorii DNA îl acuză pe preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara că ar fi ţinut în birou un document care conţine secrete de stat, document pe care nu ar fi avut nici măcar dreptul să îl vadă.

Nici măcar n-am văzut documentul, nici eu nici domnul Moloţ, probabil o să-l vedem la instanţă”, a mai spus avocatul Radu Chiriţă.

Mircea Moloţ este acuzat şi de abuz în serviciu, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă. Anchetatorii au informaţii că ar fi influenţat atribuirea unor licitații în judeţ către firmele propriului ginere, care a fost şi el reţinut. Procurorii au reţinut alte trei persoane în acest dosar - vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Balint, şi doi oameni de afaceri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri