Fostul director al Jurnalului Naţional: Dan Voiculescu l-a șantajat pe acționarul majoritar de la Borsec

Data publicării:
borsec flick

La aproape cinci ani de când a părăsit trustul Intact, Mihai Craiu a făcut publice practicile prin care grupul făcea presiuni asupra unor oameni de afaceri români. Din relatările celui care a condus Jurnalul Naţional timp de şapte ani şi jumătate, reiese că totul se făcea la comanda lui Dan Voiculescu.

„Sunt oameni care ştiu, au fost şantajaţi în mod direct. Întrebaţi-l pe Octavian Creţu, de la Borsec, câţi bani i-a cerut Voiculescu şi de ce l-a târnosit prin toate canalele media. Întrebaţi-l pe el să dea declaraţii, că el a fost şantajat”, a declarat Mihai Craiu, potrivit rtv.net.

Contactat de Digi24, Octavian Creţu, acţionarul majoritar al Romaqua Grup nu a dorit să comenteze afirmaţiile fostului director din trustul Intact.

La sfârşitul anului 2007, în perioada în care Mihai Craiu conducea Jurnalul Naţional, publicaţia a declanşat o adevărată campanie împotriva producătorului de ape minerale şi băuturi răcoritoare. Mai exact, pe 19 decembrie 2007, jurnaliştii publicaţiei l-au acuzat pe Octavian Creţu că ar fi prejudiciat bugetul primăriei Sebeş cu 8 milioane de euro pentru a ridica o fabrică.

La scurt timp, sub titlul „Regii apelor secătuiesc pământul”, Jurnalul Naţional acuză Romaqua Grup că a influenţat procesul de expropriere pentru cinci familii din Topliţa. O lună mai târziu, aceeaşi publicaţie vorbeşte despre modul în care este păzită compania Romaqua, ca o fortăreaţă.

În aprilie, însă, trustul Intact schimbă tonul. Pe site-ul antena3.ro este prezentată o investiţie a producătorului de ape minerale, pe piaţa berii.

Octavian Creţu este unul dintre cei care l-au înfundat pe Adrian Năstase în Dosarul Zambaccian. În martie 2006, Adrian Năstase l-a chemat pe Octavian Creţu în biroul său de preşedinte ale Camerei Deputaţilor şi i-a cerut să intervină pe lângă Ioan Păun, martor în dosar. Octavian Creţu avea asupra sa tehnică de ascultare montată de procurorii DNA.

Adrian Năstase: O să vă rog să puneţi telefonul acolo, ca să nu...

Octavian Creţu: Da, da, da!

Adrian Năstase: Că mi-e teamă că...

Octavian Creţu: Da, da, da! Da, că degeaba îi scoţi bateria, pentru că are memoria aia...

Adrian Năstase: Am nevoie de sprijinul dumneavoastră. Ştiu că aveţi o anumită autoritate asupra lui Păun. Ştiu că şi domnul Rotaru are o anumită autoritate asupra lui...

Domnul Rotaru” era generalul Constantin Rotaru, fost director adjunct al Serviciului de Informaţii Externe. Potrivit procurorilor, Adrian Năstase i-ar fi spus lui Octavian Creţu că ar putea da publicităţii că Ioan Păun este ofiţer sub acoperire. Înregistarea a fost una dintre probele de bază în pledoaria acuzării în Dosarul Zambaccian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri