Fostul europarlamentar Marian Zlotea, condamnat la 8 ani de închisoare, s-a predat în Italia

Data actualizării: Data publicării:
Marian Zlotea, fost europarlamentar PD
Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL. Foto: Bogdan Maran

Marian Zlotea, politicianul care a fugit în Italia înainte să fie condamnat la ani grei de închisoare, se află în custodia autorităților italiene, după ce s-a predat marți seară. El primise o condamnare definitivă la 8 ani și 6 luni de detenție.

Avocatul acestuia a mers la Curtea de Apel din Bologna și ar fi oferit informații despre locul în care se afla. Potrivit unor surse Digi24, acesta locuia acasă la un nepot. Carabinierii l-au reținut in baza mandatului internațional emis pe numele său în ianuarie, când Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru fapte de corupție.

Fost europarlamentar PDL , Marian Zlotea, a fost găsit vinovat pentru că pe vremea când conducea ANSVSA și-a obligat subalternii să cotizeze pentru partidul din care făcea parte. Acum instanța din Italia trebuie sa decidă extrădarea acestuia pentru a-și executa pedeapsa în România. Din istoricul altor fugari celebri știm că procedura este de lungă durată în privința extrădărilor din Italia. Mai mult, în unele cazuri extrădarea este refuzată, așa cum s-a întâmplat și cu Alina Bica, fosta șefă a DIICOT.

Marian Zlotea anunțase pe Facebook că a fugit din România și era dat în urmărire

Fostul europarlamentar PDL și fost președinte al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Marian Zlotea, anunțase la începutul lunii ianuarie, într-o postare pe Facebook, că a fugit din România și că a cerut azil politic în altă țară.

Zlotea a fost condamnat definitiv la 8 ani și 6 luni de închisoare, acuzat că, pe vremea când conducea Autoritatea Sanitar Veterinară, le-ar fi cerut subalternilor să finanțele partidul din care făcea parte, pentru a-și păstra locurile de muncă. Maria Zlotea era judecat în acest dosar din 2015, iar prima hotărâre a fost pronunțată în 2018. Atunci, a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare.

„Sunt nevinovat, iar aceasta este o sentință nedreaptă dată într-un dosar bazat în totalitate pe două denunțuri neîntemeiate date sub presiune de doi inculpați arestați care, ulterior denunțurilor, au fost eliberați”, a scris Zlotea în postarea sa.

Fostul europarlamentar mai scria în postarea sa de pe Facebook că a fost amenințat cu închisoarea și că i-a fost înscenată o sentință, motiv pentru care a ales să părăsească România și să ceară azil politic în altă țară.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri