Georgiana Drăghici, soția trezorierului PSD, a fost condamnată la închisoare

Data actualizării: Data publicării:
GEORGIANA-SI-MIRCEA-DRAGHICI

Soţia trezorierului Partidului Social Democrat a fost condamnată în primă instanţă la închisoare cu suspendare, într-un dosar de corupţie. Georgiana Drăghici a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare într-un caz legat de finanţarea din bugetul Ministerului Tineretului a unei tabere pentru tineretul social-democrat.

Georgiana Drăghici a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar ce era anchetat modul în care ar fi fost cheltuite sume importante de bani, în anul 2013.

Este vorba despre finanțarea unei întâlniri din Poiana Brașov, în valoare de 14.000 de lei, din banii Ministerului Tineretului.

Procurorii DNA au descoperit că la acea întâlnire au participat peste 100 de tineri din PSD. În plus, o bună parte dintre persoanele care figurau pe listele cu participanți nici măcar nu au ajuns în acel loc. Acesta este aspectul pentru care soția trezorierului PSD a fost condamnată în primă instanță.

Alături de ea, au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare şi un fost director din minister, Mircea Meleşteu, şi un apropiat al lui Drăghici, Doru Bălăşoiu.

Dosarul a fost trimis în judecată în 2017, iar Georgiana Drăghici a fost acuzată de procurorii anticorupție de mărturie mincinoasă; instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată; instigare la participație improprie la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit; instigare la mărturie mincinoasă şi instigare la favorizarea făptuitorului.

Mircea Drăghici, anchetat și el de DNA

La rândul său, și Mircea Drăghici are probleme cu legea. Trezorierul PSD este acuzat de mai multe fapte de corupție, de către procurori DNA. În același dosar este vizat și Daniel Barbu, în calitate de fost președinte al Autorității Electorale Permanente.

În luna aprilie 2019, DNA a anunțat că Mircea Drăghici a fost pus sub urmărire penală pentru mai multe fapte de delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate. Acesta este acuzat că ar fi delapidat câteva sute de mii de euro din subvențiile ajunse la PSD. Colegii din partid i-au luat apărarea.

Daniel Barbu a fost pus sub urmărire penală pentru că nu ar fi dispus controale la partide pentru a vedea cum sunt cheltuite subvențiile și că, mai mult, atunci când au fost demarate controale la PSD, le-ar fi oprit.

Citește și

Visteriile de partid se umplu până la refuz de bani publici. Ce înseamnă "efectul Drăghici"

Directorul din AEP care a început să controleze cum a cheltuit PSD banii de la stat, dat afară. Reacția Opoziției

Câți bani au încasat partidele din subvenții de stat, în martie. Peste jumătate din sumă a mers la PSD

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri