Ginerele lui Traian Băsescu, achitat pentru complicitate la șantaj

Data actualizării: Data publicării:
161019_radu_pricop_00_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop, a fost achitat pentru acuzaţiile de corupţie aduse de procurori. În schimb, Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, a fost condamnat pentru şantaj şi trafic de influenţă la 3 ani de închisoare cu suspendare.

 

161019_radu_pricop_00_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Decizia instanţei nu este definitivă și poate fi contestată.

Instanța a mai dispus în cazul lui Sergiu Lucinschi un termen de supraveghere de 4 ani, el având obligația de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

De asemenea, el a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei Voluntari sau în cadrul Direcției Educație Cultural — Sportivă și Îngrijiri Comunitare Voluntari.

În plus, judecătorii au decis ca Sergiu Lucinschi să-i plătească omului de afaceri Alexandru Horpoș (parte civilă) daune morale de 50.000 de euro și daune materiale de 13.755 de lei.

Cei doi au fost trimiși în judecată în 2015. Sergiu Lucinschi a fost acuzat că şi-a şantajat un fost partener de afaceri cu o plângere penală. I-ar fi cerut 4 milioane de euro pentru a îşi retrage denunţul.

Radu Pricop a fost acuzat că, în calitate de avocat, ar fi redactat mai multe documente folosite pentru şantajarea omului de afaceri.

Surse: Digi24, Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri