Horodniceanu despre auditul anunțat de Toader: "Bucuroși le ducem toate"

Data actualizării: Data publicării:
daniel horodniceanu diicot agerpres 8138148-1

Procurorul șef al DIICOT Daniel Horodniceanu a declarat, marți, referitor la auditul extern anunțat de ministrul Justiției, Tudorel Toader, că este firesc ca Ministerul Public să fie tratat ca un tot unitar și că mai întâi ar trebui înțeles în ce constă acest audit.

daniel horodniceanu crop - mfax-1

„Cred că ar trebui întâi să înțelegem termenul (de audit extern-n.r.). Ar trebui să îl întrebați pe domnul ministru al Justiției în ce va consta și noi vom... știți cum e... bucuroși le ducem toate”, a afirmat șeful DIICOT, potrivit Agerpres.

Daniel Horodniceanu a adăugat că este firesc ca Ministerul Public să fie tratat ca un tot unitar, dar a reamintit că DIICOT nu a constituit obiectul MCV.

„E firesc ca Ministerul Public să fie tratat într-un tot unitar. Pe de altă parte, DIICOT-ul nu a constituit până acum nici obiect al Mecanismului de Cooperare și Verificare și nici al unui mecanism de verificare făcut de domnul ministru al Justiției în perioada anterioară. Dar, dacă dumnealui dorește să analizeze întreaga activitate a Ministerului Public, sigur că Ministerul Public înglobează și DIICOT-ul, nu numai DNA-ul și Parchetul Înaltei Curți cu unitățile subordonate”, a explicat Horodniceanu, adăugând că nu a avut un dialog cu ministrul Justiției pe acest subiect.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat luni că va dispune efectuarea unui audit extern la Direcția Națională Anticorupție, Ministerul Public și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

„Nu am uitat și nu uit faptul că Legea 303 permite evaluarea procurorilor, pe fond de data aceasta, și voi dispune un audit, un audit extern care să verifice, dar nu DNA și Ministerul Public și DIICOT, pentru că procurorii din România, cei 2.650 de procurori funcționează, își desfășoară, își îndeplinesc competențele în structurile de bază ale Ministerului Public, Parchete de pe lângă Judecătorii, Tribunal, Curte, la DIICOT sau la DNA. Și atunci ai fi nedrept dacă te duci la fond să te oprești la unii și să îi ocolești pe alții. Vă declar (...) că într-un timp pe care nu l-am stabilit, după o procedură legală, voi dispune în calitate de ministru un audit extern la cele trei structuri ale Ministerului Public — DNA, DIICOT și Înalta Curte”, a declarat Tudorel Toader la un post de televiziune.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri