Judecător: Tudorel Toader nu a spus CSM că Guvernul va da OUG pe legile justiției

Data publicării:
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, face declarații de presă la PSD
Ministrul Justiției, Tudorel Toader. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu le-a spus membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, în ședință, că Guvernul urmează să adopte o ordonanță de urgență privind legile justiției, a spus la Digi FM judecătoarea Andrea Chiș, membru CSM.

tudorel toader inquam octav ganea 20190219170735_OGN_4883-01
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit acesteia, în plenul CSM s-a propus suplimentarea ședinței astfel încât ordonanța să fie discutată și să primească un aviz, însă nu s-a întâmplat acest lucru.

Prin urmare, CSM nu a reușit să dea un aviz asupra ordonanței de urgență care modifică din nou legile justiției.

„S-a pus problema dacă să suplimentăm ordinea de zi cu avizarea acestei OUG. În actul venit spre noi se propune avizarea, adică ni s-a solicitat avizarea. Am cerut termen ca să putem să-l studiem în detaliu și nu, cel puțin în acea dimineață, domnul ministru nu ne-a spus că este pe ordinea de zi a Guvernului și că urmează să se adopte în aceeași zi, noi rămânând cu impresia că mai avem timp să discutăm eventuale propuneri. Personal, am propus consultarea sistemului judiciar. Nu, nu a apucat (CSM să dea un aviz asupra ordonanței n.r.), nici nu avea cum, pentru că s-a adoptat în ziua următoare trimiterii ei către noi”, a spus, la Digi FM Andrea Chiș.

Citiți mai mult pe Digi FM.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri