Legiștii au făcut autopsia în cazul iranianului Gholam Reza Mansouri, mort la un hotel în București. Care sunt concluziile preliminare

Data publicării:
reza mansouri IRANIAN_026_INQUAM_Octav_Ganea
Criminaliștii scot trupul lui Reza Mansouri din hotel. Foto: INQUAM / Octav Ganea

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunțat concluziile preliminare ale autopsiei în cazul magistratului iranian Mansouri Gholam Reza, mort în condiții neclare săptămâna trecută, într-un hotel din București. Dat în urmărire de Interpol, Mansouri fusese prins în România. El era acuzat în țara sa de luare de mită și tortură.

Medicii legiști au făcut autopsia în cazul lui Mansouri Gholam Reza și au primele concluzii.

„Moartea a fost violentă, cauzată de leziuni traumatice incompatibile cu viața, produse prin lovirea de un plan dur, posibil în condițiile unei precipitări”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

De asemenea, procurorii mai spun că au făcut cercetări la fața locului și au ridicat probe și înscrisuri, au audiat mai mulți angajați ai hotelului și au ridicat unitățile de stocare de la sistemul de supraveghere video al hotelului.

Vineri, 19 iunie, Gholam Reza Mansouri a murit după ce a căzut de la etajul şase al hotelului Duke din Capitală, unde acesta locuia, iar moartea acestuia a ridicat semne de întrebare în presa din România şi Iran.

Gholam Reza Mansouri, 52 de ani, a fost prins pe 12 iunie în România, în baza unui mandat de urmărire internațională transmis prin Interpol, potrivit Radio Europa Liberă. După ce militanții pentru drepturile omului l-au acuzat de torturarea și încarcerarea ziariștilor independenți din Iran, fostul oficial a căzut și în dizgrația regimului de la Teheran, care îl acuză acum că a luat mită în valoare de jumătate de milion de euro.

Judecătorii români au refuzat cererea de arestare, în schimb l-au pus pe Mansouri sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi România.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri