Liviu Dragnea a petrecut prima noapte după gratii. E posibil să se fi întâlnit cu Radu Mazăre, la penitenciarul Rahova

Data actualizării: Data publicării:
dragnea in drum spre politie foto alex costache facebook
Liviu Dragnea, în mașina care îl duce spre penitenciar. Foto: Alex Costache / Facebook

Cariera politică a lui Liviu Dragnea s-a încheiat brusc, în maşina de poliţie care l-a dus la Rahova. Liderul PSD şi-a petrecut în închisoare prima noapte din următorii 3 ani şi jumătate. Completul de 5 judecători al Curţii Supreme l-a condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive de la protecţia Copilului Teleorman. Instanţa a anulat şi suspendarea primei sale pedepse de corupţie, cea de doi ani din dosarul Refrendumului, şi a contopit sentinţele. După ani în care şi-a proclamat nevinovăţia şi s-a declarat victimă a preşedintelui, securiştilor, procurorilor, Comisiei Europene şi oricui altcuiva, Liviu Dragnea a tăcut mâlc ieri. Nu a comentat, nici măcar prin avocat, decizia instanţei şi a făcut tot posibilul ca să evite întâlnirea cu jurnaliştii, pe drumul spre penitenciar.

Liviu Dragnea va rămâne în carantina 21 de zile, o perioadă de observare a deținutului, la finalul căreia o comisie va stabili unde va fi închis fostul lider PSD.

La penitenciarul Rahova există un telefon fix în fiecare celulă, astfel că fostul șef PSD ar putea vorbi la telefon oricând dorește.

Sunt șanse mari să se fi întâlnit cu fostul coleg de partid, Radu Mazăre, care se află în această zonă de carantină de o săptămână.

Aproape 50 de persoane l-au aşteptat, luni seară, pe Liviu Dragnea la Penitenciarul Rahova pentru a-l petrece spre temniţă. Unii au venit chiar şi cu şampanie să sărbătorească.

Înainte să fie ridicat de poliţişti, maşina sa de la Camera deputaţilor părăsea reşedinţa sa. Era doar o momeală pentru jurnalişti, pentru că şeful PSD nu s-a vrut filmat cu cătuşe. În maşină era doar şoferul, care a şi făcut tot felul de manevre ca să evite maşinile televiziunilor.

O jumătate de oră mai târziu, Liviu Dragnea a părăsit reşedinţa din sectorul 1, în maşina Poliţiei Capitalei. Nu doar el a ajuns în spatele gratiilor din acest dosar, ci şi Floarea Alesu, fosta directoare a Protecţiei Copilului Teleorman. Fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a fost achitată.

Procesul a început în iulie 2016. La începuturi, Liviu Dragnea lua în derâdere ancheta DNA.

„(Soţia dumneavoastră a fost chemată la DNA. Simţiţi oarecum o presiune din partea justiţiei?) Nu, pe cazul ală chiar nu am ce să spun. Cazul este foarte clar, un caz de mare corupţie”, a spus Liviu Dragnea, fost lider PSD.

E un spectacol prost. Foarte prost. Nu am niciun bagaj făcut”, declară duminică seară Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea poate ieşi din închisoare înainte să se împlinească cei 3 ani şi 6 luni primiţi pedeapsă. Pentru bună purtare, însă nu mai devreme de 2 ani şi 4 luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri