Liviu Dragnea, replică pentru Iohannis: Nu modificăm legile justiției

Data actualizării: Data publicării:
dragnea parlament fb psd
Foto: PSD / Facebook

Președintele PSD, Liviu Dragnea, crede că nu există niciun motiv pentru reluarea dezbaterilor pe legile justiției, așa cum a cerut președintele Klaus Iohannis.

dragnea parlament fb psd
Foto: PSD / Facebook

Ținem cont de părerea președintelui Iohannis, dar nu avem ce să modificăm. Legea a fost votată, a fost dezbătută transparent, a fost atacată la Curtea Constituțională, a fost analizată de curte, a fost întoarsă, a trecut prin toate procedurile. Eu, personal, nu văd de ce ar trebui să reluăm o dezbarere sau un șir de modificări pe această lege. A fost promulgată și, ca orice lege, ar trebui să înceapă să fie pusă în aplicare, a spus Dragnea.

Întrebat în legătură cu raportul preliminar al Comisiei de la Veneția, care critica mai multe aspecte din pachetul de legi ale justiției, inclusiv secția specială pentru anchetarea magistraților, prevăzută în legea organizării judiciare, Dragnea a răspuns: „Curtea Constituțională nu numai că a declarat constituțională acea prevedere, ci a întărit și a spus că ea contribuie la întărirea gradului de independență al magistraților. Adică dacă ar fi anchetați de DNA ar zburda pe câmpii și dacă ar fi anchetați de acea secție... ”, a spus Dragnea.

Președintele PSD vorbea despre legea organizării judiciare, promulgată de Klaus Iohannis săptămâna trecută. Șeful statului spunea atunci că nu a mai avut căi de atac și a fost obligat să promulge această lege, dar le-a cerut parlamentarilor să o „corecteze” în următoarea sesiune parlamentară.

Citiţi şi: Un ministru, probabil, longeviv. Bătălia violentă care se dă în spatele reflectoarelor puse pe şefia DNA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri