Martor, despre cele două "vedete" de la DGASPC Teleorman: "Ele lucrau de fapt la sediul unui partid"

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea inquam ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În luna februarie a.c., Eugen Vlad Ovidiu, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a declarat în instanţă că nu avea atribuţii legate de DGASPC Teleorman, arătând, în schimb, că activitatea instituţiei se afla în coordonarea secretarului CJ Teleorman şi a preşedintelui consiliului de la acea vreme, Liviu Dragnea.

liviu dragnea inquam ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Pe cele două le-am întâlnit la sediul PSD Teleorman în anul 1996. Am avut senzaţia că ele erau angajate ale partidului. Adriana Botorogeanu se plângea mai mereu că nu-i ajungeau banii. Spunea că are nişte probleme familiale şi medicale. După ce povestea a ajuns în presă, şi-a dat demisia de la DGASPC Teleorman. Eu nu aveam atribuţii legate de această instituţie. Din dispoziţia lui Dragnea, coordonarea activităţii DGASPC era făcută de secretarul judeţului. Când directorul DGASPC avea o problemă se ducea mai întâi la secretarul judeţului şi, dacă avea poftă, se ducea apoi la preşedintele Consiliului Judeţean”, a explicat, la acea vreme, Eugen Vlad Ovidiu.

CITEȘTE ȘI: Liviu Dragnea, 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare plus interzicerea unor drepturi

La rândul său, Ioana Peşte, care lucrează din 1996 la Departamentul Resurse Umane din DGASPC Teleorman, a declarat că Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica erau considerate „vedete” în cadrul instituţiei. „Ştiam din 2005 că cele două erau angajate la DGASPC, însă am aflat, din auzite, că ele lucrau de fapt la sediul unui partid politic. Salariile le luau de la DGASPC. Ştiau mulţi că ele nu veneau la serviciu. Cred că ştia şi conducerea instituţiei. La un moment dat, colegele de la Serviciul Contabilitate m-au întrebat: «Dar vedetele astea de ce nu vin la serviciu». Le-am spus că nu e treaba mea”, a explicat martora. Detalii AICI.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimişi în judecată mai mulţi angajaţi de la DGASPC Teleorman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri