Sari la conținut
News Alert

Ministrul Justiţiei, contrazis din interiorul PSD

Senatorul Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei, a declarat, la Digi24, în emisiunea Imparţial, că, în locul lui Tudorel Toader, i-ar fi prelungit mandatul actualului şef DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Robert Cazanciuc este, de altfel, cel care l-a numit pe acesta la şefia structurii în urmă cu trei ani.

Robert Cazanciuc: „Eu aş fi prelungit mandatul actualului procuror-şef al DIICOT. Sigur, sunt subiectiv, pentru că am făcut propunerea acum 3 ani ca ministru al justiţiei, având de ales dintre 7 candidaţi, toţi unul şi unul, venind din DIICOT, care ştiau ce înseamnă structura de combatere a crimei organizate.

Cred că ministrul îşi asumă o mare responsabilitate propunând pe cineva din afara structurii specializate în condiţiile în care aţi văzut şi prin acţiunea de azi care n-a fost făcută de ieri pe azi, ci de luni de zile.

Trei ani de zile de mandat a lui Horodniceanu a însemnat instituţie performantă cu foarte multe cazuri reuşite cu un echilibru în a păstra balanţa drepturilor fundamentale.

Important e ca la DIICOT să ai oameni responsabili care cunosc acest fenomen şi pot pune pe masă propuneri eficiente”.

Mandatul procurorului-şef anti-mafia expiră peste câteva zile. Ministrul Justiţiei a avansat către CSM propunerea ca procurorul Felix Bănilă, care activează în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, să preia şefia DIICOT.

Pe aceeași temă