Noi șefi în Justiție. Instanța supremă ar putea fi condusă de magistratul care l-a condamnat pe Adrian Năstase

Data publicării:
ionut matei

Judecătorul Ionuţ Matei a fost singurul candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al instanţei supreme. Magistratul a devenit cunoscut după pronunţarea condamnării, în primă instanţă, a fostului premier, Adrian Năstase, la o pedeapsă de doi ani de închisoare.

Pentru mine a fost un dosar. Acum nu pot să spun că a fost un dosar ca oricare altul, că aş minţi. A fost un dosar dificil, greu de administrat”, a spus judecătorul.

În vara acestui an, Ionuţ Matei a primit scrisori de ameninţare din partea simpatizanţilor lui Gregorian Bivolaru, chiar înainte de a pronunţa o decizie finală. De atunci, atât el, cât şi familia sa sunt păziţi permanent.

Dacă va fi numit în funcţie de preşedintele Traian Băsescu, Ionuţ Matei va da iar ochii cu fostul premier în sala de judecată. Adrian Năstase va apărea în faţa unui complet de cinci magistraţi ai curţii supreme, în dosarul Zambaccian. Instanţa supremă are două astfel de complete, unul condus de preşedintele instituţiei, iar celălat, de vicepreşedinte.

Procurorul care a instrumentat dosarul „Trofeul Calităţii”, Dănuţ Volintiru, a primit şi el votul CSM. El ar putrea deveni numărul doi al secţiei de combatere a corupţiei din DNA.

Gheorghe Popovici, candidatul pentru şefia secţiei de combatere a corupţiei, a primit şi el aviz pozitiv pentru această funcţie. Ultimul caz important la care a lucrat este dosarul de şantaj „Antena Group”.

Procurorul Mariana Alexandru a candidat pentru a doua funcţie din cadrul secţiei de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie. A primit aviz pozitiv după interviu. Ea este unul dintre procurorii care instrumetează dosarul „Mafia Cărnii”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri