Sari la conținut

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, apropiat al lui Radu Mazăre, a fost arestat

 

Omul de afaceri Sorin Strutinsky este acuzat că ar fi primit peste 2 milioane de euro ca să intervină la funcţionari din mai multe instituţii pentru ca firma denunţătorului, care avea contracte cu acestea, să îşi primească banii stipulaţi pentru lucrări.

Sorin Strutinsky este un apropiat al primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, cu care este asociat în mai multe firme.

Potrivit procurorilor, în perioada 2009 - 2013, Strutinsky a pretins şi primit sume de bani de la reprezentantul unei societăţi comerciale care avea contracte de executare lucrări cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL), Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile S.A. Constanţa.

În schimb, el a promis că îşi va exercita influenţa asupra funcţionarilor instituţiilor respective, astfel încât societatea denunţătorului să îşi primească banii stipulaţi în contractele respective.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, Strutinsky ar fi intervenit pentru plata firmei SC Argos Industria SRL, care câştigase contractele respective parte a unui consorţiu de firme.

DNA mai arată în comunicat că banii au fost primiţi de Strutinsky în contul unor societăţi comerciale indicate de el, iar pentru justificarea acestor transferuri, inculpatul a determinat reprezentanţii acestor societăţi să falsifice mai multe contracte care să ateste operaţiuni cu caracter fictiv. În acest mod, banii au fost reintroduşi în circuitul civil, cunoscând că provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Procurorii DNA au făcut percheziţii, joi, la sediul Primăriei Constanţa, precum şi la sediile mai multor firme, între care şi SC Soti Cable Neptun SRL, a omului de afaceri Sorin Strutinsky, fiind verificate contractele încheiate între acestea şi primărie.