Sari la conținut
News Alert

Președintele Consiliului Județean Buzău a fost arestat preventiv. Mita pentru Marian Bîgiu, ascunsă în cutii de whisky

ACTUALIZARE 22.28. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Buzău, Cristinel Bîgiu, şi finul lui, Florin Colgiu, acuzaţi de luare de mită şi respectiv complicitate la luare de mită au fost arestaţi, duminică. Decizia a fost luată de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, informează Mediafax.

Cristinel Bîgiu este acuzat că ar fi cerut şi primit sume de bani pentru a atribui contracte pe bani publici unor firme, în timp ce finul său este acuzat că ar fi primit o parte din bani pentru şeful CJ Buzău.


 Timp de un an a fost filat Marian Bâgiu de procurorii anticorupţie. Anchetatorii aveau informaţii care arătau că şeful judeţului din Buzău condiţiona atribuirea unui contract către o firmă privată în schimbul a peste 200 de mii de lei. Înainte de Crăciunul trecut, spun procurorii, Marian Bîgiu ar fi primit o primă tranşă din bani - 70 de mii de lei. Iar filajul a continuat până ieri când Marian Bîgiu aştepta să primească a doua tranşă de bani prin intermediul finului său, consilier judeţean, din partea unui alt angajat.

Cojocea Dragoş (director CJ Buzău) - Ce faci măi cocoşel, La Mulţi Ani!

Robert Piţigoi (consilier) - Hai să trăieşti, La Mulţi Ani!

...

Cojocea Dragoş -Ţi-am luat şi eu un cadou din partea mea.

Robert Piţigoi -Mulţam, am înţeles.

sursa: referat DNA

Mita urma să ajungă ca un cadou de Moş Nicolae. Cea de-a doua tranşă era de 50 de mii de lei. Banii veneau într-o cutie de whisky. Suma, spun procurorii, urma să fie împărţită. Cea mai mare parte rămânea la şeful CJ Buzău, iar intermediarii păstrăau şi ei câteva sute de lei.  

Robert Piţigoi (consilier) - M-am întâlnit şi cu Dragoş Cojocea mai devreme şi mi-a dat ci...Cum? Cinci!

Marian Bîgiu (şeful CJ Buzău) - Hai!

Robert Piţigoi (consilier) - Gata, am fugit!

Marian Bîgiu (şeful CJ Buzău) -A pronunţat vreun nume ceva?

Robert Piţigoi (consilier) - Nu, mi-a zis că doar îmi dă cadou de...aşa şi aşa...

sursa: referat DNA

Întreaga discuţie era în acel moment interceptată se procurorii anticorupţie. Banii nu mai ajuns în seara de Moş Nicolae în buzunarul şefului judeţului Buzău. Precaut, Bîgiu i-a spus finului său să păstreze banii şi să-i înmâneze atunci când are nevoie de ei. Marian Bâgiu se ferea ca nu cumva să fie urmărit chiar de cei care îl aşteptau să-i facă flagrantul.

Robert Piţigoi (consilier) - Mi-a zis să-i ţin eu. Cât vin şase mii, mă?

Florin Colgiu (finul şefului CJ Buzău)- Şase mii cinci sute.

Robert Piţigoi (consilier) - Doi, trei, patru, cinci, zece! Unu, doi, trei, patru, cinci...douăzeci.

sursa: referat DNA

Deşi banii nu au ajuns în mâna şefului CJ Buzău, interceptările procurorilor au fost suficiente pentru a descinde la adresa acestuia şi a-i percheziţiona casa.

Citiți și: VIDEO. Şeful CJ Buzău a fost reținut. Denunțătorul ar fi un subaltern