Sari la conținut

Președintele instanței supreme: Nu se impune o lege a grațierii. D. Șova și V. Hrebenciuc și-ar fi dorit o astfel de lege

Nu m-a contactat nimeni. Nu pot să impiedic oamenii să vorbească despre ministrul Justiției. Fiecare e liber să facă ascest lucru. Și presa vobeste de bine sau de rău. N-am ce să fac decât să iau act”, a declarat Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei.

Din stenograma dialogului Viorel Hrebenciuc-Dan Şova rezultă că Ministrul Justiţiei urma să fie contactat pentru a retrage articolul privind intervenţia politică:

V. Hrebenciuc: Şi mai e legea 78. Boss, în 2000, atunci am aprobat-o ca tâmpiţii. Năstase a fost prima victimă a acestei legi. E un articol 13 care spune aşa: influenţarea în calitate de şef.

D. Şova: Vreau să vă spun un lucru: când am vorbit cu câţiva judecători mi-au spus: Puişor, dăm ce aţi reglementat voi.

V. Hrebenciuc: Exact.

D. Şova: Dar trebuie pornită de la Ministerul Justiţiei, cu inteligenţă.

V. Hrebenciuc: Vezi că poate să fie şi avantajul tău.

D. Şova: Da, dar pentru asta ar trebui să nu am dosar, ca să mă poată pune la Justiţie, că am discutat cu Victor treaba asta.

Sursa: referat DNA

Legea negociată telefonic a fost clasată, astăzi, de către preşedintele instanței supreme, Livia Stanciu.

Nu se impune o lege a amnistiei, nicio lege de graţiere şi nici abrogarea dispoziţiilor lui 13, nici 13 indice 1, nici 13 indice 2, din legea 78 pe 2000”, a spus Livia Stanciu.

Reamintim, principalul actor al înregistrărilor DNA, Viorel Hrebenciuc, este cercetat în trei dosare. Acesta este urmărit penal pentru infracţiuni de trafic de influenţă şi abuz în serviciu.