Primele indicii: Cum a reușit Gheorghe Moroșan să-i imobilizeze pe cei doi muncitori pe care i-a ucis. El a fost arestat preventiv

Data actualizării: Data publicării:
barbat iesit pe balcon dialogand cu politia
Primele imagini cu dialogul dintre agresorul de la Onești și Poliție. Foto: captură video Digi24

Gheorghe Moroșan, bărbatul din Onești acuzat de o crimă dublă, a fost arestat preventiv luni și va ajunge în arest după ce medicii vor stabili că își poate ispăși sancțiunea, fiind în prezent în spital după ce a fost împușcat de polițiști. Anchetatorii au arătat că el și-a premeditat faptele, venind pregătit să îi sechestreze pe muncitori, iar arma crimei a adus-o din satul în care locuia, după ce a fost evacuat din apartamentul unde a avut loc tragedia. Între timp, anchetele interne declanșate după intervenția ratată a polițiștilor din Bacău nu s-au încheiat: ministrul de interne a cerut să fie verificate toate plângerile ajunse la poliție în ultimii doi ani în care petiționarii amenință cu violențe.

- Dă-i! Dă-i! Dă-i!

- Lăsați-l în pace!

- Taci din gură, tu!

Imaginile surprind momentele în care polițiștii încercau să spargă ușa apartamentului în care Gheorghe Moroșan începuse deja să îi lovească pe cei doi muncitori pe care îi sechestrase. Atacul brutal a fost declanșat, spun procurorii, de faptul că una dintre victime l-a lovit, în încercarea de a-și salva viața. Asta după ce negocierile purtate ore bune cu polițiștii nu au făcut altceva decât să îl irite tot mai mult, arată ancheta internă.

- Lasă cel puțin să vadă și în România cum se omoară!

Procurorii susțin că soții Moroșan au venit în apartamentul pe care îl pierduseră după numeroase procese, întinse pe parcursul a aproape 10 ani, cu gândul de a se răzbuna.

Din probele administrate în cauză până în prezent, procurorii au stabilit în 1 martie, fiind anunţaţi în prealabil de o persoană că în fostul lor apartament se fac lucrări de renovare, Moroșan și soția lui au plecat de la domiciliul lor din comuna Bogdăneşti, județul Bacău, cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil.

Înainte de a ajunge la locaţia menţionată inculpatul M.G. s-a deplasat la un magazin din municipiul Oneşti, de unde în intervalul orar 11:26-11:29 a achiziţionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de cm fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, la plecarea de la domiciliul din Bogdăneşti, inculpatul a luat asupra sa un cuţit, iar după săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa s-a constatat că în hanoracul cu care a fost îmbrăcat avea şi două recipiente spray piper", au stabilit procurorii.

Ajuns la locul faptei, acuzatul a intrat în apartament care nu avea ușa încuiată, și în care erau cei doi muncitori - P.D. şi I.S, care executau reparaţii la instalaţia electrică.

Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul M.G. i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile cu clemele din plastic achiziţionate cu puţin timp în urmă, lipsindu-i de libertate în mod ilegal. Inculpatul M.G. a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său”, se arată într-un comunicat al Parchetului Bacău.

Aurelia Moroșan, soția bărbatului acuzat de omor calificat, este și ea în arest preventiv, acuzată de complicitate la lipsire de libertate. Mai grav este că, deși bărbatul acuzat de omor a trimis la poliția locală și județeană memorii care cuprindeau inclusiv amenințări cu violențe, acesta au fost ignorate.

Lucian Bode, ministrul de Interne: „Am dispus declanșarea la nivelul tuturor structurilor Poliției Române a unui proces de reanalizare a petițiilor și sesizărilor fără caracter penal din ultimele 24 de luni pentru a identifica situațiile în care petenții amenință cu săvârșirea actelor de violență”.

În legătură cu modul de intervenție, conducerea Poliției Române a sesizat parchetul, pentru neglijență în serviciu.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri