Procesul lui Codruț Sereș a ajuns la final

Data publicării:
codrut seres 5092715-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

La termenul de astăzi, avocații cer aducerea la dosar a mai multor documente de la parchete, dar și de la comisia prezidențială. De asemenea, aceștia au solicitat acordarea unui spațiu adecvat pentru studierea cu atenție a dosarului, compus din peste 100 de volume.

Judecarea acestui dosar a durat foarte mult pentru că au fost implicați mai mulți inculpați, respectiv din ministerul pe care l-au condus cei doi, dar și străini cărora le-au fost furnizate informații secrete.

Anchetatorii au intrat prima dată pe fir după ce, din partea Serviciului Român de Informații existau indicii cu privire la posibile amenințări ale siguranței economice naționale.

Procurorii îi acuză pe Codrut Sereş şi pe Zsolt Nagy că ar fi utilizat poziţiile pe care le ocupau în Guvern pentru a favoriza anumite firme în procesul de privatizare al unor companii de importanţă strategică. Cei doi au fost trimişi în judecată în mai 2009, la mai mult de patru ani după ce SRI a semnalat legăturile pe care Codruţ Sereş le-ar fi avut cu cetățeni străini.

Codruţ Sereş a fost numit ministru în 2005, în guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, iar în 2006, când procurorii au început urmărirea penală în dosarul privatizărilor strategice, a fost înlocuit. Între anii 2004 şi 2008 a fost senator. A lucrat la grupul de firme Grivco al lui Dan Voiculescu și în anul 2001 s-a înscris în Partidul Umanist, actualul Partid Conservator, unde trei ani mai târziu a fost ales vicepresedinte.

Sereş a fost interceptat de SRI în 2005, monitorizările relevând raporturile directe dintre acesta şi Stamen Stanchev, precum şi aranjamente privind privatizările Electrica Muntenia, Hidroelectrica, Romaero, Avioane Craiova, Romtelecom, Poşta Română.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri