Procuror-șef adjunct al DNA. CSM a dat aviz favorabil pentru Nistor Călin

Data publicării:
nistor calin sef dna

Magistratul a fost audiat în această dimineaţă de procurorii din CSM, după ce a fost propus în funcţie de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc. Propunerea de numire în funcţie va fi transmisă de ministru către preşedintele României, însoţită de avizul consultativ al Consiliul. Şeful statului face numirea prin decret, ca şi în cazul celor şase procurori şefi numiţi în urmă cu două săptămâni.

„În urma interviului susţinut astăzi, 23.05.2013, cu unanimitate de voturi, Secţia pentru procurori a CSM, în temeiul art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare, a decis avizarea pozitivă a propunerii ministrului justiţiei pentru numirea domnului procuror Nistor Călin în funcţia de procuror şef-adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În intervalul de timp imediat următor, hotărârea Secţiei pentru procurori va fi transmisă ministrului justiţiei”, arată CSM.

Citiți și:

Profil. Cine este Nistor Călin, noul șef al DNA

Călin Nistor a condus DNA începând din 11 martie, când a fost delegat în funcție de fostul procuror general, Daniel Morar.

„În funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost delegat începând cu data de 11.03.2013 domnul Călin Nistor, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea cu grad profesional corespunzător PÎCCJ, în prezent ocupând prin delegare funcţia de şef al Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, arata comunicatul PÎCCJ.

Tot la propunerea lui Daniel Morar, în 7 ianuarie 2008, Călin Nistor fusese delegat de fostul procuror general, Laura Codruța Kovesi, în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Piteşti - după ce fusese procuror în cadrul DNA - nivel central, pentru o perioadă de 90 de zile.

„Domnul Nistor Călin are o vechime în magistratură de peste 12 ani, din care 8 ani ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea şi DNA nivel central (din data de 1 ianuarie 2006) şi 4 ani ca avocat în cadrul Baroului Vâlcea”, se menționa arăta în comunicatul DNA de la acea vreme.

Mădălina Prundea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri