Procurori: Radu Pricop purta discuții codate cu Sergiu Lucinschi

Data publicării:
radu pricop 2 -1

În faţa anchetatorilor, Radu Pricop a declarat că se consideră nevinovat, iar în relaţia cu Sergiu Lucinschi a respectat legea care reglementează relaţia avocat-client. Pentru a-şi susţine apărarea, a invocat chiar interceptările făcute de procurori.

„Inculpatul Radu Pricop manifesta o deosebită grijă în convorbirile telefonice pentru ca organele judiciare, în situaţia în care ar fi efectuat interceptări telefonice, să nu aprecieze că acesta ar fi avut vreo implicare în cazul Lucinschi”, se arată în rechizitoriul DNA.

Numai că martorii şi alte interceptări arată implicarea directă a lui Radu Pricop, spun procurorii.

Interceptări în dosarul lui Radu Pricop:

Sergiu Lucinschi: Deci eu vin mâine. Pe avocatul meu poate îl cunoşti. Nu ştiu dacă îl cunoşti. Radu Pricop.

Denunţător: Nu-l cunosc, nu.

Sergiu Lucinschi: Ginerele lui Băsescu. Acum a devenit faimos el. Adică el e principalul, ceilalţi nu contează. El e om de încredere, ne aşezăm şi facem.

Sursa: rechizitoriul DNA

O discuţie purtată cu omul de afaceri moldovean, imediat după ce acesta îl convinsese pe denunţător să îi dea o parte din suma de bani, demonstrează, spun procurorii, că avocatul era la curent cu acţiunile clientului.

Interceptări în dosarul lui Radu Pricop:

Sergiu Lucinschi: Merci, merci, am terminat. Stai aşa! Chiar în momentul ăsta. Hu! Mă pregătesc, mă pregătesc. Ha, ha, ha!

Radu Pricop: Foarte bine!

Sergiu Lucinschi: Pentru încasări.

Radu Pricop: Ha! Doamne ajută!

Sursa: rechizitoriul DNA

„Nicio legătură. Radu Pricop e un avocat ca orice avocat, care îşi face meseria lui, el a conlucrat cu mine în mod oficial la absolut alte cazuri care nu au nimic, deci absolut nimic cu treaba aceasta”, spune însă Sergiu Lucinschi.

La finalul lunii martie, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi. Instanţa a decis însă cercetarea lui sub control judiciar. Radu Pricop a fost şi el pus sub acuzare. Procesul va fi judecat de Curtea de Apel Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri