Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 îşi suspendă activitatea până joi

Data publicării:
statuie justitie_shutterstock_282701687
FOTO: Shutterstock

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, în Adunarea Generală a procurorilor din 25 februarie, au decis suspendarea activităţii pentru perioada 25-28 februarie inclusiv, procurorii urmând a-şi desfălura activitatea doar în acele cauze în care se apreciază că există urgenţă, se arată într-un comunicat de presă transmis de acest parchet.

În cadrul adunării s-a mai hotărât susţinerea punctului de vedere emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Consiliul Superior al Magistraturii - Secţia pentru procurori referitor la modalitatea de adoptare a OUG nr. 7/2019 şi delimitarea de punctul de vedere al Asociaţiei Procurorilor din România emis la data de 25.02.2019 referitor la OUG 7/2019”, mai arată comunicatul citat de News.ro.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, luni, să transmită Guvernului solicitarea privind abrogarea OUG 7/ 2019. Secţia pentru procurori a CSM îi adresează o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă în care precizează că dialogul referitor la adoptarea unor acte normative trebuie iniţiat anterior emiterii acestora şi că, prin promovarea OUG 7/2019, care modifică, în regim de urgenţă, a patra oară legile justiţiei, Guvernul pare să permanentizeze aceeaşi practică referitoare la lipsa de dialog instituţional şi de consultare a sistemului judiciar. Secţia pentru procurori precizează că, în 19 februarie, a obţinut o întrevedere cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în care a subliniat pericolul de afectare a activităţii Ministerului Public prin aducerea în imposibilitatea de a-şi realiza însăşi atribuţiile specifice prevăzute de Constituţia României şi legile organice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri